Germania reglementează comerţul cu cărţi electronice cu conţinut sexual

0

Încă din anul 2002, cinematografele din Germania care rulau filme pentru adulţi au intrat sub incidenţa unor legi care impuneau ca producţiile cinematografice de acest fel să fie difuzate numai după ora 22:00. Acum, autorităţile germane vor să impună o măsură similară şi pentru comerţul cu cărţi electronice (e-books) cu conţinut sexual. Mai concret, acestea să poată fi achiziţionate online numai între orele 22:00 seara şi 06:00 dimineaţa, scrie BBC.

 

 

Măsura vine în urma unei reclamaţii, care susţine că o carte electronică cu conţinut sexual explicit, intitulată “Schlauchgeluste (Pantyhose Cravings)”, a fost “prea uşor de obţinut pentru copii”. Reclamaţia a ajuns la autoritatea naţională pentru protecţia tineretului, care a propus reglementările. Deşi bloggerii germani au calificat gestul drept “o prostie”, reprezentanţi ai asociaţiei editorilor şi distribuitorilor de carte din Germania au confirmat că vânzătorii de astfel de produse se gândesc cum anume să pună în practică reglementarea impusă.

O variantă ar fi ca titlurile care pot fi catalogate ca “nepotrivite” pentru copii să fie izolate într-o secţiune specială şi să fie protejate de un program de filtrare, care să le facă “invizibile”. “Dar impunerea unei perioade anume pentru promovarea şi vânzarea acestor produse nu prea are sens, deoarece copiii mereu găsesc modalităţi de a eluda restricţiile. Mai degrabă vedem realizabil un sistem în care este necesar să facă dovada vârstei legale”, spune Jessica Sanger, din partea asociaţiei amintite. Dacă nu respectă reglementarea, vânzătorii de cărţi pot fi amendaţi şi cu sume de 50.000 de euro.

 

Sursa şi mai multe detalii: BBC News

Foto: dailyreadlist.com

 

Puteţi citi şi:

Un bordel din Austria oferă clienţilor sex gratuit, ca protest faţă de taxele impuse de stat

În Germania se angajează controlor de calitate pentru servicii sexuale oferite de bordeluri

FOTO O tură prin Muzeul Sexului din Amsterdam (avertisment de nuditate explicită)

Întărirea francului elveţian duce la înflorirea afacerilor în bordelurile germane

Cabine sexuale drive-in pentru prostituate

Cum a afectat Cupa Mondială prostituţia din Brazilia

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger