Cabine sexuale drive-in pentru prostituate

0

Orașul elvețian Zurich a lansat un experiment inedit pentru a face mai sigură prostituția, activitate legală încă din 1942 în Elveția,  instalând “cabine sexuale” pe lângă care clienții le pot vizita ca la drive-in, aflăm de pe The Guardian. Cele câteva zeci de lucrătoare sexuale care urmează să le folosească vor putea sta într-un mic parc circular de unde vor negocia cu clienții. Parcul cu pricina a fost construit într-o fostă zonă industrială, aflată între un depou și gardul de pe marginea unei șosele.

 

 

Cabinele finanțate din bani publici, aflate departe de centrul orașului și deschise toată noaptea, sunt dotate cu băi, vestiare, măsuțe, spălătorie de rufe și duș. Clienții nu vor fi monitorizați video, însă lucrătoarele sexuale, care vor fi nevoite să obțină un permis în valoare de 43 de dolari și să plătească o taxă de 5,4 dolari pe noapte, vor avea la dispoziție un buton de alarmă și asistenți sociali pregătiți să aibă grijă de ele. “Siguranță pentru prostituate. Cel puțin, e un fel de adăpost pentru ele. Își pot face treaba și le respect”, spune Daniel Hartmann, un avocat din Zurich. “Fac o treabă bună și au condiții de muncă mai bune aici. Nu sunt expuse la șefi și pești”. Anul trecit, votanții din orașul elvețian au dat undă verde cheltuirii a 2,6 milioane de dolari pe acest proiect, pentru că prostituția, permisă doar în anumite zone ale orașului, devenise o problemă de siguranță publică din cauza condițiilor de igienă precare, a bărbaților agresivi și a drogurilor și violenței asociate cu ea. Edilii vor să mai cheltuiască 760.000 de dolari pentru a păstra funcționale cabinele sexuale.

Acestea din urmă nu au uși și sunt echipate cu un buton de urgență care trimite semnale de alarmă luminoase și sonore într-o clădire de birouri adiacentă, unde se vor afla asistenți sociali pregătiți să le asigure lucrătoarelor sexuale măsuri de securitate. Poliția din Zurich a promis la rândul ei că va spori frecvența patrulelor în perimetrul cabinelor, pentru a le proteja pe prostituate atunci când intră și ies. Construite după modelul bordelurilor drive-in din câteva orașe din Germania și Olanda, cabinele vor fi deschise zilnic între 7 seara și 5 dimineața. Băile de afară au fost vopsite în nuanțe de roz și albastru, iar printre copacii din jur au fost instalate becuri colorate. Pentru a face atmosfera și mai plăcută, edilii au postat și afișe creative care încurajează folosirea prezervativului. Ei cer însă ca lucrătoarele sexuale să aibă minim 18 ani și să se înregistreze la autoritățile sanitare și orășenești, oferindu-le cecuri de sănătate. Venitul lor este impozitat la fel ca oricare altă activitate economică.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger