Întărirea francului elveţian duce la înflorirea afacerilor în bordelurile germane

0

Dacă pentru persoanele care au luat credite în franci elveţieni întărirea acestei monede pe piaţă a adus numai probleme, pentru bordelurile din Germania se pare că a fost mană cerească. Potrivit agenţiei de presă Reuters, afacerilor înfloresc în acest sector, deoarece s-au înmulţit clienţii din Elveţia sau care îşi câştigă salariul în franci elveţieni.

 

 

Schimbările de pe piaţa valutară au făcut ca, pentru cei care câştigă în franci elveţieni, toate bunurile şi serviciile cuantificate în euro să fie cu aproape 20% mai ieftine. “Elveţienii reprezintă acum cam 50% din clienţii noştri”, susţine un angajat al FFK Palast, un bordel din Freiburg (la graniţa dintre Germania şi Elveţia), citat de publicaţia 20 Minuten. Localul afişează steagul elveţian şi oferă clienţilor o paritate de unu la unu la schimbul franc – euro, adică mai bună decât cea oficială, de 1 euro la 1,06 franci.

La un alt bordel, Club Impedia, din oraşul de graniţă Konstanz, reporterii publicaţiei germane Bild au observat în parcare că jumătate dintre maşini aveau numere de Elveţia. Ca să facă faţă concurenţei, unele bordeluri elveţiene au lansat promoţii speciale. În Elveţia, prostituţia a fost legalizată în anul 1942, în vreme ce în Germania este o formă legală de muncă abia din anul 2002.

 

Sursa şi foto: Reuters

 

Puteţi citi şi:

Cum a afectat Cupa Mondială prostituţia din Brazilia

Felicia Anna, o prostituată română din Amsterdam, umanizează viaţa lucrătoarelor sexuale


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger