Parlamentul European a votat interzicerea mai multor produse din plastic de unică folosință

0

Parlamentul European a votat o interdicție care se aplică mai multor tipuri de produse din plastic de unică folosință, în încercarea de a opri poluarea oceanelor, a câmpurilor și cursurilor de apă.

Directiva menționează interzicerea paielor din plastic, bețigașelor, farfuriilor și tacâmurilor din plastic de unică folosință din 2021, iar 90% din sticlele de plastic trebuie reciclate până în 2025.

Propunerea care vizează primele 10 produse din plastic care ajung cel mai adesea în ocean a fost votată cu 571 de voturi la 53.

Mare parte din plasticul folosit în toată lumea ajunge în oceane, unde durează secole să se degradeze. Aceste produse ușoare sunt foarte problematice deoarece pot “călători” cu ușurință distanțe lungi, absorb toxinele și dăunează florei și faunei.

“Astăzi suntem cu un pas mai aproape de a elimina cele mai problematice produse din plastic de unică folosință. Transmitem un mesaj puternic că Europa este pregătită să ia măsuri ferme, coordonate pentru a reduce drastic deșeurile din plastic și de a conduce eforturile internaționale de a curăța oceanele de plastic”, a spus comisarul european pentru mediu Karmenu Vella.

Se așteaptă ca directiva să fie votată de către statele membre în Consiliul Europei în noiembrie și să devină lege până la sfârșitul anului.

Sursa: The Guardian

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger