VIDEO Stiloul 3D care desenează în aer

0

LIX este un stilou care poate crea obiecte 3D direct în aer: cu ajutorul lui, obiectele sunt desenate, tridimensional, iar apoi pot fi purtate (dacă sunt accesorii sau părți de haine, spre exemplu) ori expuse (pe birou, pe perete sau oriunde se potrivesc).

 

 

Creatorii stiloului (care nu doar că este 3D, dar este și foarte mic și șic) au lansat o campanie pe platforma Kickstarter pentru a face ca ideea lor să devină realitate. Campania a adunat, deja, de trei ori mai mulți bani decât își propusese inițial. Tehnologia 3D are din ce în ce mai mult succes și din ce în ce mai mulți adepți, din moment ce banii pentru dezvoltarea acestui produs sau strâns atât de rapid.

Pentru a folosi stiloul 3D, este nevoie de o sursă de alimentare, care să îl ajute să se încălzească. Apoi, în stilou este inserat un filament din plastic, care se topește pe măsură ce „curge” prin stilou. Acest plastic topit se răcește, însă, când iese din stilou, sub forma unui desen realizat fără hârtie sau alt suport, doar prin aer. După cum puteți vedea și în materialul video de mai jos, tot ce trebuie este suprafața de pornire a desenului. Cu puțin exercițiu și imaginație nelimitată, oricine poate crea opere de artă inedite cu ajutorul acestui stilou 3D.

 

 

Surse, foto și video: Kickstarter, Lixpen, Bored Panda

 

Puteți citi și:

Un ghips scos la imprimanta 3D ar putea accelera cu 40% vindecarea oaselor

Primul caiac imprimat 3D din lume este funcțional

Piese de schimb pentru avioane de luptă, scoase la imprimantă 3D

Un român, pe locul 5 la o competiţie mondială de imprimare 3D

Urechi umane scoase la imprimantă 3D

Prima puşcă din lume scoasă la imprimanta 3D – test de funcţionare

Ceas din secolul 17, recreat prin imprimare 3D

NASA a imprimat 3D o parte din motorul unei rachete

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger