Sucurile artificiale cresc riscul de depresie

1

 
Consumul de sucuri îndulcite la vîrste mai înaintate e asociat cu depresia, arată o nouă cercetare, în special consumul de sucuri diet. În același studiu au fost analizate efectele cafelei asupra psihicului și a reieșit că e ușor mai sănătoasă.

263. 925 de subiecți între 50 și 71 de ani au fost analizați timp de 10 ani. Cercetătorii au evaluat în primul rînd consumul de sucuri, ceai, băuturi din fructe și cafea. După un deceniu, subiecții au fost întrebați dacă au primit între timp diagnostice de depresie. 11 311 dintre aceștia au răspuns afirmativ.

Cei care băuseră mai mult de patru doze de suc îndulcit aveau cu 30% mai multe șanse să fie deprimați decît cei care nu băuseră deloc astfel de băuturi. Cei care băuseră 4 cești de cafea pe zi aveau doar cu 10% mai multe șanse să intre în depresie. Rezultatele cele mai îngrijorătoare apăreau la cei care băuseră sucuri dietetice.

Renunțarea la băuturi de tip Cola și înlocuirea lor cu cafea neîndulcită scade riscul depresiei, a declarat unul dintre cercetători. Studiul a fost coordonat de National Institutes of Health, the National Institute of Environmental Health Sciences și National Cancer Institute.


Un comentariu

  1. hmmm. ciudat, nu prea vad legatura. insa, daca stau sa ma gandesc mai bine aproape orice ne poate provoca dereglari mentale si depresii. am citit si pe depresiv.ro despre aceasta problema si chiar nu este de neglijat.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger