Mâine începe Festivalul One World România

0

Marți, 13 martie, are loc evenimentul de deschidere al Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World România, la Cinema Scala, începând cu ora 19:00. Seara se va deschide cu un concert special Shamanelism, o formaţie ai cărei membri sunt deţinuţi din Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova şi din Penitenciarul Rahova.

Deschiderea continuă cu prezentarea festivalului şi mai ales a selecţiei de filme din anul acesta, pentru a încheia tot într-o notă muzicală, cu proiecţia documentarului lui Joshua Atesh Litle, “The Furious Force of Rhymes”. Filmul este o poveste a hip-hop-ului că muzica de protest – la scară globală. Regizorul captează cinci subculturi şi ne arată cum pe parcurs rap-ul s-a dezvoltat într-un limbaj al celor oprimaţi.

De la ora 23, în Club Control, sărbătorim nouă ediţie One World România şi îi ascultăm live pe cei de la Loungerie II. Fără pretenţii academice şi fără infatuare, Loungerie II te invită să curgi odată cu sunetul, să te curbezi, să te îndoi şi să te ridici de la sol punându-ţi starea de spirit în mâinile unui concert-experiment: loungerious punky jazz pentru oamenii care nu se tem să fie surprinşi, care nu se tem să depăşească linia de demarcaţie a stilurilor, a notelor corecte, a marketingului de radio…

Biletul de intrare la petrecerea din Club Control va costa 10 lei, dar accesul este gratuit pentru cei care cumpără abonamentul la festival până pe 13 martie inclusiv.

Începând de miercuri, 14 martie, vor fi proiecţii în toate cele patru cinematografe: Eforie, Corso, Union şi Noul Cinematograf al Regizorului Roman. În plus, dezbateri şi expoziţii foto, despre care puteţi afla mai multe detalii de aici.

Preţul unui bilet pentru o proiecţie este 8 lei, bileţele cu 5 intrări costă 30 de lei, iar abonamentul pentru tot festivalul – 60 de lei.

Intrarea la evenimentele conexe şi proiecţiile de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman este liberă.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger