Platforma prin care oamenii vor dona electricitate nevoiașilor

0

George Koutitas, un bărbat care locuieşte în Austin, Texas, a dezvoltat serviciul Gridmates, pe care îl numeşte un “PayPal pentru energie” şi care le permite oamenilor să le dăruiască electricitate semenilor, scrie FastCoExist. Ideea e simplă: o persoană intră pe site, caută pe cineva pe care vrea să ajute, iar cantitatea de energie pe care o donează va fi adăugată pe factura ei şi creditată pe cea a destinatarului.

 

 

Americanul vrea să lanseze platforma în decembrie, iar partenerul său pilot urmează să fie Community First! Village, un ansamblu de 100 mp menit să le asigure oamenilor străzii o nouă viaţă. “Familiile fără adăpost vor locui în acea comunitate şi vor munci şi îşi vor cultiva singuri mâncarea şi vor fi integrate din nou în societate”, spune Koutitas. “Vom transforma [comunitatea]în primul sat din lume alimentat cu energie în regim de crowdsourcing. Vom conecta 200 de familii cu restul lumii şi le vom asigura electrictate gratuită”.

 

 

După aceea, bărbatul are de gând să facă site-ul disponibil publicului larg şi să lucreze cu ONG-uri pentru a identifica nevoiaşi. Cele mai importante în această relație sunt însă companiile de electricitate care vor permite transferurile de energie. Koutitas spune că, în momentul de față, discută cu trei dintre ele și că se așteaptă să ajungă la un acord în viitorul apropiat. Pentru a-i încuraja pe oameni să doneze, serviciul Gridmates se va axa pe eficiența energetică. Mai exact, când o persoană se va înscrie ca donator, va oferi detalii despre locuința iar platforma o va sfătui cum să economisească energia pe care o donează.

George Koutitas vrea să aplice modelul și la apă și gaze. “Probleme precum cele pe care le vedeți în Detroit, unde oamenii sunt debranșați de la rețeaua de apă, nu ar mai apărea, pentru că americanii le vor dona apă [acelor oameni]ca să-și poată plăti facturile”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger