Iranul a interzis imaginile cu bărbați semi-dezbrăcați și triunghiuri amoroase la tv

0

Iranul a interzis apariția bărbaților pe jumătate dezbrăcați și a triunghiurilor amoroase în programele televizate. Nu este clar ce a determinat această măsură, întrucât Iran Tv, care deține monopolul în țară, își dedică majoritatea spațiului programelor religioase și anunțurilor din partea guvernului.

Telespectatorii au fost uimiți, însă, cu ani în urmă de un serial local tip telenovelă numit Fructul interzis care spunea povestea unui bărbat în vârstă care și-a părăsit soția pentru o femeie mai tânără.

Excepția de la interdicția triunghiurilor amoroase o fac programele care condamnă în mod clar aceste legături. Și imaginile cu bărbații pe jumătate dezbrăcați sunt interzise în producțiile iraniene și străine difuzate în Iran, precum și interacțiunile inutile între bărbați și femei.

De la revoluția din 1979 când au fost impuse reguli islamice stricte în Iran emisiunile tv și filmele trebuie să respecte valori religioase in evitarea scenelor care arată relațiile intime dintre femei și bărbați sau care nu respectă ținuta pentru femei.

Restricțiile i-au împins pe mulți iranieni să apeleze la canale ilegale prin satelit pentru divertisment tv necenzurat și știri internaționale.

Iranul a interzis antenele de satelit la mijlocul anilor 1990 pentru a opri eforturile occidentale de a corupe populația prin răspândirea de programe imorale.

Foto: Flickr / indigoprime

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger