E oficial: Televizorul are doar influențe negative asupra copiilor

1

În urmă cu un deceniu, Academia Americană de Pediatrie le-a sugerat părinților să limiteze consumul de tv al copiilor sub 2 ani. Recomandările erau bazate pe bunul simţ în aceeaşi măsură ca şi pe știință, studiile de acest gen fiind şi ele timpurii.

Cercetarea a crescut mare și e destul de matură să emită o nouă recomandare privind consumul bebelușilor de televizor, video și alte forme media pasive.

Programele tv, fie că rulează ca background sau sunt un instrument educațional explicit, au efecte negative potențiale și niciun efect pozitiv pentru copiii sub doi ani, concluzionează raportul. Deși programele pot fi distractive pentru copiii, nu pot fi considerate educaționale.

Televizorul, DVD playerul sau filmele pe computer au devenit o obișnuință în viața celor mici, bebeluși de 12 luni, în medie, petrecând între una și două ore pe zi în fața ecranului. Copiii între 0 și 2 ani au devenit un target important pentru programele educaționale, folosite de părinți, convinși că sunt educaționale.

Au fost realizate aproximativ 50 de studii pe această temă din 1990 până în prezent, studii care susțin că cei mici nu au habar de ce se întâmplă pe ecran până la vârsta de doi ani. Abia de atunci încolo televizorul poate fi bun pentru ei, dar până atunci e doar o cutie strălucitoare.

Televizorul este folosit pentru a adormi copiii, ceea ce le provoacă probleme cu somnul și schimbări ale stării de spirit, mai este folosit pentru liniștea părinților, deși asta înseamnă mai puțină conversație între copil și părinte, conversația ajutând foarte mult la dezvoltarea copilului, iar când televizorul merge în fundal îl distrage pe copil de la joacă, joaca având beneficii pentru dezvoltarea celui mic.

Foto: Flickr / Joelk75

Sursa: Wired


Un comentariu

  1. Da, este trist si este adevarat… Traim într-o societate care are ca scop principal distrugerea binelui si a tuturor valorilor morale înca din matca. Multumim Americii si Occidentului; am ajuns si noi la autodistrugere!!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger