Belarus interzice accesul la site-uri străine

3

O nouă lege care va intra în vigoare vinerea aceasta în Belarus restricţionează accesul cetăţenilor la site-uri străine şi le impune Internet cafe-urilor să-i reclame pe utilizatorii care vizitează pagini interzise. Activităţile de ecommerce prin intermediul site-urilor care nu au domeniul .by (domeniul Belarus) vor fi ilegale.

Toate companiile şi indivizii înregistraţi ca antreprenori vor trebui să folosească portalul naţional pentru afaceri, prestări de servicii sau schimb de mailuri, ceea ce înseamnă că cetăţenii din Belarus nu vor putea face cumpărături pe Amazon sau Apple Store şi nici vânzări pe eBay, printre altele.

Totodată, noua lege interzice site-urile “extremiste” şi “pornografice”. Cei care o încalcă riscă amenzi de până la 125 de dolari. Mai multe detalii puteţi afla aici.

Sursa: Mashable


3 comentarii

  1. Bine, bine, dar cum foarte multa lume foloseste serviciile de mail, mesagerie instant, etc gratuite ale unor mari corporatii (le stim cu totii) ce se va intampla cu acestia daca in Belarus nu este un provider de astfel de servicii gratuite?
    Si daca sunt astfel de provideri, utilizatorii vor apela la aceste servicii, dar pentru cat timp? Marile corporatii au data centere impresionante, nu cred ca vreo companie in Belarus se compara cu marii giganti ai internetului.
    Pe de alta parte unii provideri de asteste servicii ofera posibilitatea de a descarca mailurile folosind protocoalele POP3 sau IMAP contra cost. (stiu, stiu, se pot trimite din anumite conturi de mail in altele dar utlizatorului de rand nu cred ca ii sunt cunoscute aceste metode)
    Ar mai fi multe de spus dar…existra proxy, VPN si altele.

  2. Cred ca dupa publicarea legii, o multime de gospodine din Belarus au salutat aceasta initiativa – prea multa democratie strica, in special pe meleagurile estice

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger