Secretul unei sperme mai bune stă în privitul la televizor

0

Studiile științifice arată că sperma a început să scadă în calitate în țările occidentale, unele indicând o scădere cu 38% a concentrației de spermatozoizi, scrie Time.com. Factorii responsabili pentru asta variază de la activitatea fizică redusă, la expunerea la substanțe chimice din mediul înconjurător, printre ei numărându-se și privitul în exces la televizor. În acest context, cercetătorii de la Harvard School of Public Health au analizat relația dintre uitatul la tv, activitatea fizică și calitatea spermei.

 

Flickr/Grace Hebert

 

Oamenii de știință au analizat calitatea spermei pentru 189 de bărbați relativ sănătoși, cu înălțime și greutate medie și vârste cuprinse între 18 și 22 de ani. Aceștia au fost întrebați cât de des și de intens fac mișcare și cât timp petrec în fața televizorului. Majoritatea participanților erau nefumători. Cercetătorii au aflat că, în medie, bărbații petreceau săptămânal între 5 și 14 ore făcând mișcare și între 4 și 20 de ore uitându-se la televizor. Bărbații care petreceau 20 de ore sau mai mult în fața televizorului aveau cu 44% mai puțini spermatozoizi, în medie, decât ceilalți. Iar cei care făceau ca mai multă mișcare au înregistrat cu 73% mai mulți spermatozoizi decât participanții mai sedentari. Bărbații care se uită prea mult la tv au tendința să fie mai sedentari și, prin urmare, să mănânce mai puțin sănătos. Cei care nu se uită ore în șir, în schimb, au tendința să fie mai activi.

Există însă și o explicație fizică pentru asocierea dintre privitul în exces la televizor și calitatea spermei: e posibil ca temperatura ridicată a scrotului, cauzată de statul prea mult în fund, să contribuie la asta. Bărbații cu mai puțini spermatozoizi nu sunt neapărat mai puțin fertili decât ceilalți, însă e bine de știut că activitatea fizică menține sperma sănătoasă.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger