Europenii consideră că schimbările climatice sunt cea mai gravă problemă mondială, după sărăcie

0

Europenii par să înțeleagă gravitatea schimbărilor climatice. Un sondaj arată că majoritatea cetățenilor europeni consideră că schimbările climatice sunt a doua cea mai gravă problemă mondială, după sărăcie.

68% dintre europeni cred că schimbările climatice sunt “o problemă serioasă”, arată barometrul. Mai mult decât atât, o cincime crede că încălzirea globală este pe locul întâi între problemele umanității.

“Este o veste încurajatoare. Sondajul arată că cetățenii europeni văd că provocările economice nu sunt singurele cu care ne confruntăm”, spune Connie Hedegaard, comisarul european pentru schimbări climatice.

Numărul celor care consideră schimbările climatice ca fiind o problemă foarte gravă a crescut din 2009, când a fost realizat ultima dată acest eurobarometru, de la 64% la 68%.

De asemenea, europenii cred că soluționarea schimbărilor climatice aduce și beneficii economice, prin încurajarea economiei și crearea de noi locuri de muncă. Europenii încurajează, totodată, penalizarea emiterii de emisii de gaze cu efect de seră și eficiența energetică.

Uniunea Europeană este, în prezent, angajată într-o dezbatere privind mărirea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 30% până în 2020, adică mărirea obiectivului cu 10% față de cât este în prezent până la aceeași dată, față de nivelul din 1990.

Foto: Flickr / Angelo Gonzalez

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger