Amenzi de parcare plătite în donații de alimente

0

Timp de cinci săptămâni, pe durata Sărbătorilor, orașul Lexington din statul american Kentucky le permite oamenilor care primesc amenzi de parcare să achite contravaloarea lor donând mâncare pentru oamenii nevoiași, scrie FastCoExist. De exemplu, o amendă de 15 dolari poate însemna 10 conserve de mâncare, suficiente pentru a asigura câteva mese unei familii sărace.

Orașul american a demarat programul anu trecut după ce a aflat despre inițiative similare derulate în campusurile facultăților. La început s-au gândit să ceară jucării pentru plata amenzilor, ceva ce Bostonul încercase mai demult, dar s-au decis în cele din urmă să se concentreze pe mâncare. „Am ales asta pentru că e pur și simplu o nevoie de bază”, spune Gary Means, directorul agenției locale care gestionează parcările. Deși oamenii obișnuiesc să doneze mâncare în această perioadă a anului, ea nu este niciodată suficientă. „Unul dintre lucrurile pe care le-am întrebat a fost ‘Primiți vreodată prea multă?’”, mai spune Means. „Răspunsul a fost nu. Există o nevoie atât de mare”. Alimentele donate ajung la organizații caritabile specializate în distribuirea lor către oamenii nevoiași.

Anul trecut, prin intermediul acestui program au fost adunate 6.000 de conserve, iar anul acesta autoritățile se așteaptă ca numărul lor să fie și mai mare. Alte orașe, cum ar fi o suburbie din Chicago, au decis la rândul lor să preia acest model, iar în Albany, capitala statului New York, șoferii pot plăti în conserve amenzile pe care le au restante de mai multă vreme.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger