FOTO Ce au surprins cu camere foto de unică folosinţă 100 de oameni ai străzii

0

Iniţiativa britanică Café Art le racordează pe persoanele fără adăpost la comunităţile în care trăiesc prin intermediul artei şi a fotografiei, afişând operele lor artistice în cafenele şi ajutândui-i să-şi câştige traiul prin vânzarea acestora, scrie My Modern Met. În luna iulie, organizaţia din spatele iniţiativei le-a înmânat oamenilor străzii din Londra 100 de camere foto de unică folosinţă, le-a oferit training fotografic în cadrul unor workshopuri găzduite de Societatea Regală de Fotografie şi i-a îndemnat să capteze imagini din viaţa de zi cu zi care să aibă tema “Londra mea”.  Din cele 80 de aparate foto returnate au fost developate 2.500 de fotografii, iar dintre acestea, un comitet de experţi a selectat 20 spre a fi prezentate publicului.

Publicul a votat apoi dintre acestea imaginile care vor fi incluse în calendarul Café Art 2016 My London, finanţat prin platforma de crowdfunding Kickstarter. Veniturile înregistrate în urma vânzării lui se vor întoarce în proiect şi vor fi folosite pentru plata tipăririi fotografiilor şi a calendarului, pentru recompensarea fotografilor câştigători, pentru achiziţionarea de materiale pentru artiştii de pe stradă şi pentru accesul persoanelor fără adăpost la cursuri de artă.

Aici puteţi afla mai multe detalii despre proiect, iar mai jos puteţi vedea imaginile selectate pentru calendarul din 2016.

Festivalul culorii, Parcul Olimpic, de Goska Calik

Cizma stângă, East London, de Ellen Rostant

Şirul telefoanelor, Lincoln’s Inn, de XO

Picnic la Tower Bridge, în Southwark, de Cecie

Pauză de cauciuc, în Hackney, de Desmond Henry

Tunelul naturii sau Lumina de la capătul tunelului, în Stratford, de Ellen Rostant

Artistul, în Whitechapel, de Michael Crosswaite

Apus cu gâşte regale, în Grădinile Kensington Gardens, de Maciek Walorski

De ROL

Umbra sinelui, Hyde Park, de Goska Calik

Pasărea din West End, Westminster, de Zin

Trecut şi prezent, City of London, de Ioanna Zagkana

Puteţi vedea şi:

După 10 ani de fotografiat oameni ai străzii, o fotografă şi-a descoperit tatăl printre ei

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger