VIDEO Copia chinezească a Parisului

0

O companie chinezească a construit în 2007 o replică asiatică a Parisului în orașul Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, scrie Hotnews.ro, care citează Business Insider. Deși dezvoltatorii au fost convinși că proiectul lor va fi un  succes, la șase ani de la lansare, orașul care găzduiește al doua replică ca mărime din lume a Turnului Eiffel este descris de presa chinezească drept unul fantomă, aruncat pe un câmp.

 

Captură Vimeo

 

Dacă vizitați Tianducheng, după o călătorie de o zi între Shanghai și provincia Zhejiang, vă veți lovi de un duplicat de 108 metri al Turnului Eiffel din Paris (originalul e de trei ori mai înalt), relatează Business Insider. Dezvoltarea localității care îl găzduiește, menită să fie o copie a Parisului, a fost începută în 2007 de compania Zhejiang Guangsha Co. Ltd.

Orașul a fost proiectat să găzduiască 10.000 de locuitori, existând și o gated community (comunitate închis) ce ocupă 30 de metri, însă, potrivit media locale, al doilea Paris e, în mare parte, un oraș fantomă. Se spune că localitatea ar avea în prezent în jur de 2.000 de locuitori, dar sursele nu sunt sigure, existând foarte puține informații despre Tianducheng.

Tot ce animă oașul este faptul că proaspăt căsătoriții îl vizitează pentru a-și face poze. O noapte de cazare costă 82 de dolari, replica Parisului fiind gândită ca o stațiune. Pe lângă Turnul Eiffel, Tianducheng găzduiește și un Arc de Triumf și o imitație a fântânii arteziene din grădinile palatului de la Versailles, Bassin de Latone, alături de multe clădiri în stil parizian.

Tianducheng nu este singura localitate din China care imită un oraș european. Mai sunt și altele copiate din Italia, Germania și Anglia. Criticii modelului de creștere a Chinei spun că aceste orașe-fantomă sunt un simptom al unei bule imobiliare gata să explodeze, însă alți specialiști, precum fostul președinte al Morgan Stanley Asia, expert în servicii financiare, spune că crede că aceste orașe vor deveni “zone metropolitate înfloritoare” pe măsură ce China va continua să se urbanizeze. Urmăriți mai jos un tur video din Tianducheng.

 

Tianducheng from caspar stracke on Vimeo.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger