Maratonul muzicii care vine din creier

0

Muzicianul Mark Mallman (foto) are de gând să facă muzică timp de șapte zile, fără oprire, conectat la niște senzori care îi vor transforma undele cerebrale în muzică 24 de ore din 24. Noaptea, spune el pentru Wired.com, va crea sunetul visului în timp ce va fi năpădit pe bune de vise. Pe lângă asta, va cânta de pe aplicații pentru iPad, cu un card Nintendo kackuit, la o chitară electrică clasică și la una cu clape (keytar).

Scopul maratonului este să arate modalitățile prin care se poate face muzică generată biologic cu tehnologii simple și să arate că muzicienii din întreaga lume încep să aibă acces la instrumente noi și puternice pe care nu și le putau permite mai demult. “O să prezint două exemple”, spune Mallman pentru publicația tehnologică, “care pot fi achiziționate cu mai puțin de 350 de dolari, adică sub prețul majorității sintetizatoarelor clasice”.

Muzicianul și compozitorul american mai spune că ideea muzicii generate de vise i-a venit în timpul unui alt maraton, “Marathon III“, de acum doi ani, când a executat până la epuizare o piesă de 78 de ore în fața unui public online de 1.500 de oameni. Lipsa somnului l-a făcut să halucineze. Aflați mai multe pe Wired.com și în clipul de mai jos:

 

 

Foto: Flickr/taylor dahlin


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger