Marijuana nepsihotropă, un posibil leac pentru anxietate şi depresie

2

Cercetătorii israelieni au dezvoltat un soi de cannabis care arată, miroase şi are acelaşi gust ca marijuana obişnuită, însă nu conţine THC, compusul activ responsabil pentru efectele asupra creierului (distorsionarea timpului, năuceala şi, uneori, halucinaţiile fiind doar câteva dintre ele). Noul produs este prezentat ca un posibil leac împotriva depresiei, anxietăţii, schizofreniei sau Alzheimer-ului.

 

În curând, poliţiştii s-ar putea interesa de iarbă anti-anxietate/Flickr-West Midlands Police

 

Planta creată de omul de ştiinţă Tzahi Klein şi de colegii săi de la compania israeliană Tikkun Olam conţine însă cannabidiol, care este, de regulă, al doilea cel mai activ compus al marijuanei, scrie Time.com, ceea ce o face să fie leită cannabisului, lipsindu-i doar ingredientul psihotrop. Are aceeaşi aromă, aceeaşi formă şi acelaşi gust ca planta originală.

Cannabidiolul s-a dovedit a fi la fel de eficient ca orice medicament antipsihotic în tratarea unor boli precum schizofrenia şi, totodată, pare să protejeze celulele creierului, luptând împotriva progresiei Alzheimer-ului la animale şi a atacurilor de apoplexie. În plus, compusul activ cu pricina mai ajută şi la reducerea anxietăţii, putând fi şi mai eficient în absenţa THC-ului în această privinţă (deşi THC-ul are efecte importante pentru alţi pacienţi care fumează marijuana medicinală, sporind, de exemplu, pofta de mâncare). Până acum, nimeni n-a putut accesa cannabidiolul din iarbă în lipsa efectelor simultane şi posibil contraproductive ale THC-ului.

Aflaţi mai multe detalii pe Time.com.


2 comentarii

  1. Un alt articol dezinformativ datorita traducerii de calitate indoielnca si al selectiei cel putin dubioase a informatiei:
    1. cannabidioul(CBD) nu este “al doilea compus activ” ci “al doilea cel mai activ compus”. Acest lucru este relevant pentru ca marijuana contine peste 400 de compusi, din care o intreaga varietate de canabinoizi (CBN, THCV, etc), multi dintre ei fiind de asemenea psihoactivi.
    2. Marijuana nu cazeaza halucinatii decat in cazuri si doze extreme. Chiar si atunci, acestea sunt mai degraba niste distorsiuni vizuale minore (nu mult diferite de cele cauzate de consumul excesiv de alcool).
    3. (subiectiv) Articolul original, spre deosebire de versiunea romaneasca, nu da impresia ca THC-ul este inutil sau chiar daunator, ci expune faptul ca si acesta are posibile calitati medicinale ( pentru alte categorii de simptome – lipsa apetitului, insomnie, etc). In plus , mentioneaza ca eforturile raportate par sa duca de fapt spre sintetizarea artificiala a compusului CBD, cu scopul de a putea fi patent si vandut ca “produs farmaceutic” pentru a asigura profitul marilor companii din domeniu si a respecta politicile si interesele actuale in razboiul “anti-drog”. (de ce sa ai o planta care poate trata zeci de boli, cand poti sa ai o pastila de 10x mai scumpa care trateaza 1?)

  2. Cine a scris prostia asta si tot influenteaza lumea, cum sa zici ca este cannabis sativa fara thc care aceea este substanta activa. ZIce ca nu este, insa zice ca contine Cannabidioizi, pt cei care nu stiu chimie si nu au deschis o carte in viata lor, acest cabbabioid poate fi activat de o sursa de caldura sau in prezenta grasimilor, astfel incat este secretata substanta activa thc. Aceiasi molecula care are loc special in sinapsele dendritelor si axonilor neuronilor nostri pentru a asigura o buna functionabilitate a sistemului nervos impiedicand boli neurologice, totodata este cunoscut in toata lumea pentru puterea sa de vindecare a unor boli precum parkinson, cancer, tumori, dureri inexplicabile. De acord cu dan, cat timp mafia va conduce industria farmaceutica, niciodata nu va fi dat medicamentul care te salveaza de boala, ci un medicament care doar amelioreaza si trebuie sa il iei constant => venituri constante pt producatori, este simplu tot, dar daca 90% din romania sunt crescuti cu curce-n san si manipulati de orice aud la tv, e problema lor ca au ales sa fie DROGATI la propriu de cate sistemul nostru medicinal, Semnat, un absolvent de biologie-ecologie care de 8 ani de zile are tumoare pe cerebel, am schimbat peste 10 tipuri de medicamente si am fost in toate orasele mari din tara, doar cannabisul reuseste sa ma scape de ameteli, greturi, dureri, insomnie si alte efecte neplacute de la tumoare, observ si o ameliorare a zonei imflamate, luati ce medicamente trebuie, nu drogurile statului!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger