Australia vrea să legalizeze cultivarea marijuanei în scopuri medicale

0

Guvernul federal din Australia a înaintat Parlamentului un proiect de lege pentru legalizarea cultivării de marijuana în scopuri medicale, scrie Washington Post. Marijuana este ilegală în prezent pe teritoriul Australiei, o țară care are o toleranță foarte scăzută față de droguri și pedepse foarte aspre, însă două state se gândesc s-o facă disponibilă în scopuri terapeutice.

„Guvernul înțelege că unii australieni suferă de afecțiuni grave împotriva cărora cannabisul ar putea aduce foloase și vrem să asigurăm accesul la cele mai eficiente tratamente disponibile”, le-a transmis ministra sănătății, Sussan Ley, parlamentarilor australieni, cu precizarea că legea nu va dezincrimina consumul în scopuri recreaționale și cultivarea generală a plantei. În momentul de față, există garanția că proiectul se va transforma în lege, partidul din opoziție anunțându-și sprijinul.

Potrivit ABC, noua lege a fost propusă la scurt timp după înaintarea unei inițiative în statul australian Noua Galie de Sud de a permite accesul unui număr mic de copii care suferă de epilepsie rezistentă la medicamente la un leac nou pe bază de cannabis. Epidolex, cum se numește medicamentul, se află încă în faza de testare și deși nu a primit încă aprobare completă de la autorități, guvernul a stabilit luna martie ca termen de începere a unei scheme de acces a noului leac.

Guvernul australian a spus că măsura privind legalizarea marijuanei în scopuri medicale, care va aduce un amendament legii narcoticelor, va fi în ton cu obligațiile Australiei de a se asigura că producția și distribuirea marijuanei se vor face doar în scopuri medicale și științifice. Un sondaj de opinie guvernamental realizat în 2013 pe 24.000 de australieni a arătat că 69% dintre respondenți susțineau modificarea legii pentru permiterea cultivării cannabisului în scopuri medicale.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger