Ştiaţi că trăim mereu cu 80 de milisecunde în urmă?

0

O echipă de oameni de ştiinţă din California a descoperit, cu ceva vreme în urmă, că, pentru a procesa orice tip de informaţie, creierul uman are nevoie de aproximativ 80 de milisecunde. Astfel, s-a tras concluzia că, de fapt, trăim în permanenţă cu 80 de milisecunde în urmă, în trecut, faţă de momentul receptării informaţiei pe care creierul trebuie să o proceseze.

 

Omul de ştiinţă David Eagleman explică cum stau lucrurile, cu ajutorul unei comparaţii foarte simple: aşa cum orice spectacol de televiziune în direct are nevoie de o întârziere de aproximativ trei secunde la transmisie, în caz că este nevoie de editarea imaginilor sau a sunetului, tot aşa şi creierul uman are nevoie de aceste 80 de milisecunde (adică un pic mai mult decât o clipire a ochilor) pentru a procesa ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Mai simplu spus, creierul asimilează informaţie trecută, ceea ce deja s-a întâmplat şi creează conştiinţa faptului petrecut. Despre cum „trăim în trecut” şi alte ciudăţenii legate de percepţia noastră asupra lumii din jur puteţi citi mai multe în acest articol.

 

Sursa: TYDKnow


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger