Omul diagnosticat cu întârziere cronică

0

Jim Dunbar a întârziat la aproape orice, de la muncă, la meciuri de fotbal sau vacanțe; le-a lăsat pe femei să aștepte la primele întâlniri, a ajuns la mese cu prietenii cu câteva ore mai târziu decât ar fi trebuit și la înmormântări mult după ce au început, scrie Evening Telegraph. Bărbatul de 57 de ani spune însă că nu e vina lui că întârzie, responsabilă fiind o afecțiune medicală cu care a fost diagnosticat după o programare la spitale la care s-a dus cu o jumătate de oră mai târziu.

 

O posibilă ipostază a femeilor care l-au așteptat pe Jim Dunbar – Flickr/Lauren Hammond

 

Scoțianul, care locuiește în orașul Forfar, a încercat recent să ajungă la cinema pentru a vedea un film cu David Bowie care începea la 7 seara, iar pentru asta și-a dat un avans de 11. S-a trezit la 8.15 dimineața și a întârziat cu 20 de minute la proiecție. Jim Dunbar și-a instalat un ceas special în sufrageria sa, unul care folosește frecvențe radio și care e conectat la o stație de transmisie națională pentru a se asigura că afișează timpul exact, însă nici asta nu-l ajută. A încercat să poarte și ceas de mână și să seteze ora înainte pentru a ajunge mai devreme în diverse locuri, dar nici asta n-a funcționat.

Bărbatul spune că a avut astfel de probleme încă de la vârsta de cinci ani, când întârzia la școală și s-a învinuit pentru asta până anul trecut, când a a fost diagnosticat. Afecțiunea de care suferă afectează aceeași parte a creierului ca și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) și îl face să nu poată măsura cât de mult durează lucrurile, ceea ce l-a făcut să piardă o grămadă de joburi de-a lungul anilor. Familia sa nu-l crede nici acum, după diagnostic, având în continuare impresia că inventează scuze pentru a întârzia.

Aflați mai multe pe Evening Post.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger