O femeie susţine că nu a zâmbit timp de 40 de ani, ca să nu facă riduri

4

Tess Christian n-a apelat nici la Botox, nici la creme care promit să păstreze pielea intactă, nici la operaţii estetice. Femeia de cincizeci de ani susţine că în ultimele patru decenii de viaţă nu a zâmbit şi nu a râs, pentru a evita ridurile de expresie.

 

wrinkles--800x400

 

Apropiaţii au botezat-o pe femeie Mona Lisa, pentru aerul misterios pe care i-l dă zâmbetul abia schiţat. Într-un interviu pentru Daily Mail, Christian spune că această manifestare e un rezultat al vanităţii. Dacă la început îşi aminteşte că i-a fost greu să se abţină din râs, cu timpul a învăţat să-şi controleze muşchii faciali şi deja de câteva decenii cea mai apropiată expresie de râs sunt colţurile vag ridicate ale gurii.

Femeia susţine că nu a întâmpinat probleme de-a lungul vieţii din cauza acestei decizii neobişnuite: a reuşit să-i seducă pe bărbaţi fără pic de zâmbet şi să-i transmită dragoste fiicei sale, care acum are 24 de ani, fără să apeleze la acest gest universal uman. Christian spune că uneori, la întâlniri romantice, partenerii erau intrigaţi de refuzul ei de a zâmbi, ceea ce nu a determinat-o însă să-şi încalce propria regulă. De asemenea, femeia crede că fiica ei nu a fost niciodată deranjată de expresia mamei sale şi a învăţat să-i citească bucuria din alte semne.

Amanda Hills, psiholog londonez, arată că râsul joacă un rol important în sănătatea mintală a oamenilor. “Atunci când râdem, eliberăm endorfine, cunoscute sub numele de hormonii fericirii, care ne fac să ne simţim bine. Totodată, pe măsură ce râdem mai mult, ne simţim şi mai fericiţi, pentru că transmitem reţelelor neuronale din creier că suntem fericiţi — chiar dacă nu suntem,” spune Hills. Christian susţine însă că a deprins arta râsului interior, la fel de eficient ca şi cel afişat pe chip, cu singura menţiune că nu duce la apariţia ridurilor la colţul gurii şi al ochilor.

Mai multe poveşti ale unor femei care au refuzat să râdă sau să se încrunte pentru a preveni apariţia ridurilor, puteţi citi aici.


4 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger