Zmeie, jonglerii şi camping urban în parcările Bucureştiului

0

Park(ing) Day, evenimentul organizat de RFI România, care va avea loc la Bucureşti pe 16 septembrie, va transforma pentru o zi parcările în spaţii vii, gata să fie populate cu tot felul de idei numai bune de reformulat spaţiul public.

Orice oraş văzut de sus e frumos. Orice hobby ne relaxează. Cei de la Vreau pe cer sunt conştienţi de lucrul acesta. De aceea s-au gândit să combine cele două elemente ale ecuaţiei şi să ne înveţe cum să ne bucuram de oraşul pe care în fiecare dimineaţă îl blamăm pentru trafic, smog, trotuare murdareşsi prea puţina iarbă.

De când nu ai mai înălţat un zmeu sau, dacă nu ai făcut-o până acum, ai vrea să înveţi ? Cei de la Vreau pe cer sunt maeştri la mânuit zmeie şi vin la PARK(ing) Day să ne înveţe cum putem să ridicăm un zmeu în bătaia vântului şi, mai ales, cum să-l ţinem pe cer.

Din categoria tips and tricks, trebuie să ştiţi că un zmeu se înalţă în câteva etape :

  • se aşeaza în picioare şi se trag sforile cu putere
  • cu cât sfoara este mai scurtă, cu atât se va înălţa mai repede
  • direcţia pe cer se schimbă uşor dacă trageţi uşor de sfori

 

Camping urban – Cântece de munte în parcare

Cât a trecut de la ultimul mers cu cortul la munte sau la mare ? Înconjuraţi de verdeaţă, cântând cântece la chitară în jurul focului într-o relaxare totala. Contrastează total cu atmosfera urbană.

Ce-ar fi să scoatem cortul, să ne luăm chitara şi să ieşim la un cântec de munte într-o parcare aglomerată din centrul capitalei? Punem noi la dispoziţie iarba, veniţi voi cu chitara şi repertoriul la Park(ing) Day. La Londra s-a putut.

Jonglerii, street dance şi pictură de mobilă în stradă

Se ia o mână de oameni pasionaţi, se adună în Incubator şi se lasă la împrietenit. Rezultatul e un amestec de pasiune cu entuziasm, care devine contagios. Pe 16 septembrie, te aşteptăm la iarbă verde în parcarea de la Universitate şi în cea de la Mall Băneasa.

Prietenii de la Incubator 107 promit solemn să:

  • îţi arate ce iese dintr-un cocktail de mâini dibace, reţete, imaginaţie brici şi fructe cât cuprinde. Vă aşteptăm la atelierul de smoothie. Rapid şi natural.
  • te înveţe cum să faci ceva original din geanta/tricoul/încălţămintea/rucsacul de care te-ai plictisit. Ce sacrifici din dulap?
  • faci bijuterii din hârtie. Ssunt şic şi eco şi ies dintr-o simplă pagina de revistă. Le răsucim, le împachetăm, le împletim şi le lipim.
  • îţi arate cum să pictezi mobilă în stradă. Asta da mobilier urban:) Mai ştiţi dictonul care spune că nimic nu se pierde, totul se transformă? Se aplică şi în cazul mobilei vechi. Ai un scaun vechi prin debara sau un dulap trist şi prăfuit? Adu-l pe 16 septembrie şi îl facem ca nou.
  • street dance-ul îşi are locul în stradă. Cei de la Incubator 107 te învaţă miscari şi scheme ca la TV.
  • faci jonglerii. nu-ţi trebuie ustensile speciale. Îţi trebuie şosetele din dotare şi două mingi de tenis sau 3 portocale. Cei de la Incubator 107 te învaţă să învârţi poiuri, să prinzi bastoane şi să jonglezi.
  • relaxarea se face cu masaj, aşa că avem şi un atelier cu tehnici de relaxare.

Cine poate rezista la asa oferta ? Toate si multe altele le gasiti pe 16 septembrie in parcarea de la Universitate si in cea de la Mall BăneasaPARK(ing) Day te scoate la iarbă verde.


 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger