Ziua sânilor dezgoliţi în New York

5

Câteva zeci de femei au participat, duminică, la un marş de protest care marchează “Go-Topless Day” (Ziua fără sutien) în New York, SUA. Acţiunea lor are drept scop atragerea atenţiei asupra inegalităţii între femei şi bărbaţi în privinţa dreptului la a merge pe stradă cu pieptul gol.

 

 

Femeile cu sânii dezgoliţi au atras toate privirile, trecătorii făcând fotografii şi filmări cu orice aveau la îndemână; în zonă se aflau şi bărbaţi la bustul gol, dar nimeni nu le-a acordat prea multă atenţie, iar asta, spun organizatorii evenimentului, arată cât de mare nevoie este de a schimba lucrurile şi percepţia. „Nu este nimic în neregulă cu sfârcurile unei femei. Câinele meu are şase, eu am două, dar eu pot ajunge la închisoare pentru că mi le arăt. Este anul 2012 – ce e în capul nostru?”, a declarat Karen Heaven, una dintre organizatoare. În oraşul New York, este legal ca femeile să facă topless în public, dar pe teritoriul SUA legile variază, topless-ul fiind interzis în multe regiuni. Heaven şi celelalte participante la marş spun că această discriminare este anticonstituţională şi că femeile nu vor decât egalitate deplină. Proteste similare au fost programate să aibă loc în alte 30 de oraşe din SUA şi zece oraşe din restul lumii.

 

 

 

Ziua anuală „Go-Topless” a fost stabilită în 2007, de către un fost jurnalist din domeniul auto (mai exact, al maşinilor sport), pe nume Rael, care a fondat o religie numită „Mişcarea Raeliană” (el susţinea că a fost vizitat de extratereştri care i-au spus că viaţa pe Pământ a fost creată de ei). Dar acum, pentru privitori, posibilele conexiuni religioase sau extraterestre ale evenimentului nu prea mai există, oamenii fixându-şi atenţia în special asupra sânilor participantelor la marş. Multe dintre ele purtau pancarte cu diferite texte, precum „Drepturi egale la topless pentru toată lumea”. Evenimentul a fost presărat cu discursuri care au reamintit scopul marşului şi, la final, un chitarist a cântat, acompaniat de mulţime, un remake după melodia „Let It Be” a formaţiei The Beatles: „Let’em breathe” (Lasă-i să respire!).

 

 

Sursa şi foto: Reuters


5 comentarii

  1. CEA MAI ABERANTA PROSTIE SI CEA MAI NENATURALA IDIOTENI NUMAI LA AMERICANI SE POATE GASI. RAHATII DE AMERICANI NERUSINATII

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger