Ziua recordurilor Guiness Book: spiriduși, hula hoop, dans, yoga, fluierături și săgeți

0

Sfârșitul săptămânii trecute a fost plin de noi recorduri pentru Guiness Book. Peste 300.000 de persoane au luat parte la a șaptea ediție anuală a Guiness World Records Day, iar câteva dintre reușite au fost, deja, confirmate și vor fi înregistrare în celebra carte a recordurilor.

 

Evenimentele au fost extrem de variate: cea mai mare petrecere cu ceai (334 de participanți, în Marea Britanie); cei mai mulți oameni îmbrăcați în spiriduși adunați la un loc (262, în Irlanda, la Dublin); cel mai bătrân instructor de yoga (91 de ani) sau cei mai mulți copii într-un exercițiu de hula hoop (221, în Florida, SUA). Irlandezii costumați în spiriduși și-au dorit să bată, astfel, recordul anterior, care fusese stabilit în Statele Unite. ”Credem că un record în materie de spiriduși trebuie să aparțină tărâmului nativ al acestora, adică Irlanda”, a declarat un reprezentant media irlandez.

În cazul englezilor care s-au strâns pentru ceai și biscuiți, inițiativa a aparținut unei britanice care lucrează în industria ceaiului, pasionată de tradiția britanică în privința acestui obicei. În vârstă de 91 de ani, Bernice Mary Bates din Florida a primit drept cadou de ziua ei recunoașterea faptului că este cel mai bătrân instructor de yoga din lume. Copiii care au învârtit cercuri (hula hoop) și-au propus să stabilească recordul în acest domeniu și se pare că au reușit. Nici australienii nu s-au lăsat mai prejos: 368 de copii din Melbourne s-au adunat la un loc și au dansat pe melodia ”Dancing Queen”, pentru a stabili un nou record mondial la capitolul cei mai mulți oameni care performează un dans pe melodia formației ABBA.

Alte tentative de recorduri susținute în aceeași zi de sărbătoare pentru Guiness Book au fost: cei mai mulți oameni care să fluiere la un loc (Elveția), cel mai mare curs de Zumba (Olanda), cea mai mare pictură 3D (Londra), cele mai multe săgeți prinse cu mâna în două minute, legat la ochi (Germania), cel mai mare eveniment de întâlniri rapide (China), cea mai mare carte de colorat (Nigeria). Toate recordurile care vor fi declarate valide vor apărea în următoarea ediție a cărții recordurilor.

 

Sursa și foto: Reuters

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger