Ziua Parcului Istru – un eveniment organizat de cetăţeni

0

Grupul de Iniţiativă Civică Callatis – Drumul Taberei va găzdui duminică, 22 iulie, între orele 18:00 – 21:00, în Parcul Istru, un eveniment adresat comunităţii locale, cu scopul de a sărbători finalizarea lucrărilor de reamanjare a acestui spaţiu verde. Cetăţenii din zona vor sărbători reamenajarea parcului după 9 luni de presiuni puse pe autorităţile locale.

 

Parcul Istru înainte

de Grupul de Iniţiativă Callatis Drumul Taberei

 

Grupul de Iniţiativă Callatis Drumul Taberei s-a luptat pentru reamenajarea Parcului Istru din luna octombrie 2011, prin diverse demersuri adresate autorităţilor publice locale: 2 petiţii însoțite de aproximativ 130 de semnături de susţinere, a participat la 4 audienţe cu directorul şi directorul adjunct al ADPDU sector 6, a participat la 3 şedinţe de consiliu local şi la o dezbatere publică. Astfel, după 9 luni de pus presiune pe autorităţi, locuitorii zona Parcului Istru se pot bucura de un parc modernizat şi amenajat după cerinţele cetăţenilor.

 

Parcul Istru după

 

În cadrul evenimentului de duminică se vor desfăşura activităţi pentru copiii şi părinții din zonă, întâlnirea fiind atât un prilej de socializare, cât şi de coagulare în jurul unui interes comun al locuitorilor – formularea şi respectarea unor reguli de folosire a parcului.

Unul din obiectivele acestei întâlniri este obţinerea unor informaţii concrete cu privire la măsurile pe care autorităţile publice responsabile le pot lua pentru o mai bună funcţionare a Parcului Istru. De aceea, sunt invitaţi atât membrii comunităţii din zona Callatis Drumul Taberei, cât şi reprezentanţi ai  ADPDU sector 6, ai Consiliului Local sector 6, ai Poliţiei locale şi ai Secţiei de poliţie 25.

Grupul de de Iniţiativă Callatis Drumul Taberei este un grup informal, care acţionează local, pentru a rezolva diverse probleme resimţite de comunitate la nivelul spaţiului public. Grupul este susţinut de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe prin programul de organizare comunitară. Puteţi afla mai multe detalii despre el accesând linkul de mai jos:

Orașul celor care nu mai stau cu mâinile în sân: Oamenii obişnuiţi fac lucrurile să se întâmple

 

Puteţi citi şi:

Victorie cetăţenească: Un grup civic a obţinut sistarea defrişărilor pentru metroul din Drumul Taberei

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger