Ziua Mondială Terra Madre sărbătorită în România

0

Mişcările locale Slow Food din România marchează Ziua Mondială Terra Madre (10 decembrie), eveniment care marchează construirea unei reţele internaţionale formată din producători de hrană, reprezentanţi ai comunităţilor locale, bucătari, cercetători şi tineri pentru a întemeia un sistem alimentar bazat pe hrană gustoasă, curat preparată şi corect preţuită, ce respectă mediul înconjurător, comunităţile locale şi diversitatea culturilor.

În România, Ziua Terra Madre este aniversată de toate cele 10 mişcări locale (Convivium-uri): Alba, Bucureşti Valahia Gusturilor, Brusturoasa-Palanca, Braşov, Cluj, Ţara Bârsei, Ţara Făgăraşului, Târnava Mare, Turda, care organizează 16 evenimente:

Alba Iulia (9 dec.): Diversitate culinară la Universitate // Slow Food Alba Transilvania

Braşov (9 dec.): Educaţia gusturilor pentru copii // Slow Food Brasov

Braşov (10 dec.): Un ghidaj Slow Food // Slow Food Brasov

Braşov (13 dec.): Delicatesele bunicii Măriuca // Slow Food Bran-Moeciu

Brusturoasa (4 dec.): Cină în familia extinsă a micilor bucătari // Slow Food Brusturoasa – Palanca

Bucureşti (8 dec.): Ecogastronomia – între politici şi realităţi // Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor

Bucureşti (9 dec.): In numele porcului: Pig Business // Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor

Cluj Napoca (10 dec.): Cronici gastronomice // Slow Food Cluj – Transilvania

Făgăraş-Drăguş (10 dec.): Conservarea hranei locale cu ajutorul copiilor // Slow Food Ţara

Făgăraşului

Galaţi (9 dec.): Drumul de la sămânţa de grâu la pâine // Slow Food Brusturoasa – Palanca

Galaţi (10 dec.): Seminar Youth Food Movement şi degustare de produse locale // Slow Food Brusturoasa – Palanca

Hărman (10 dec.): Cina studenţilor bucătari // Slow Food Ţara Bârsei

Palanca (4 dec.): Conservarea soiurilor de cartofi de Brusturoasa-Palanca // Slow Food Brusturoasa – Palanca

Piscu (10 dec.): Micul dejun în familia românească tradiţionala // Slow Food Brusturoasa – Palanca

Sighişoara (16-17 dec.): Piaţă de produse tradiţionale de Crăciun // Slow Food Târnava Mare

Turda (10 dec.): Mâncarea de acasă – sesiune de gătit // Slow Food Turda

 

 


Leave A Reply