De Ziua Mondială a Locuirii, Habitat for Humanity construieşte în zonele sărace ale României

0

Habitat for Humanity România sărbătorește ”Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day), ce are loc în acest an pe 6 octombrie, prin BIG BUILD 2014 – eveniment național de construcție, voluntariat și promovare a locuirii decente. Anul acesta, BIG BUILD are loc în perioada 6-10 octombrie și se desfășoară în cinci orașe din țară: Caracal, Comănești, Cluj, Beiuș și Rădăuți.

 

caracal

În cadrul BIG BUILD, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează, împreună cu voluntari din țară și din străinătate, locuințe și centre comunitare din zone sărace și aduce în prim-plan problema locuirii din România.

BIG BUILD FOCUS: Caracal, Ghetoul Carpați. Sub același acoperiș – 200 de adulți și copii

Peste 200 de adulți și copii, ce locuiesc în două blocuri din Ghetoul Carpați din Caracal, au nevoie urgentă de ajutor. Blocurile, construite în anii ’60, se află într-o stare avansată de deteriorare și au nevoie de renovare completă, inclusiv de instalații sanitare, electricitate și canalizare, izolare termică și de amenajare a teritoriului. Nevoia urgentă este de a repara acoperișul celor două blocuri.

Habitat for Humanity România va începe intervenția în comunitate odată cu BIG BUILD 2014. Între 6 și 10 octombrie, împreună cu voluntari din țară și din străinătate, va repara acoperișului unuia dintre cele două blocuri. Intervenția în Caracal este cuprinsă în proiectul zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune, prin finanțarea căruia se va renova unul dintre blocuri.

În aceeași perioadă au loc evenimente de construcție, voluntariat și promovarea nevoii de locuire decentă și în Beiuș (o echipă de voluntari Habitat for Humanity Irlanda de Nord va ajuta la construcția unei case pentru o familie din Șoimi), Cluj (cursuri de eficiență energetică), Comănești (construcția unei locuințe noi pentru o familie din Nicolae Bălcescu), Rădăuți (cursuri de eficiență energetică).

Încă din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Susținători din toată lumea vor fi alături de Habitat for Humanity în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil. Habitat for Humanity Internațional și ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy și conștientizare.

Puteți citi și:

Big Build 2013. Habitat for Humanity a construit o casă de cultură pentru copiii dintr-un sat sărac, la inițiativa și cu ajutorul localnicilor

Casa Mihail, locul unde șase persoane cu dizabilități mintale învață să fie independente


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger