Ziua Mondială a Habitatului în România: Habitat for Humanity contruiește 10 case în 5 zile pentru familii sărace

1

250 de voluntari români şi străini vor construi de la fundaţie până la acoperiș 10 case unifamiliale în doar 5 zile, în comuna Bălțești, județul Prahova. Evenimentul extraordinar începe mâine și celebrează Ziua Mondială a Habitatului desemnată de ONU şi sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie.

Este al treilea an la rând în care Habitat for Humanity organizează Big Build în România. De cele zece case, ce se vor construi cu ajutorul voluntarilor, vor beneficia 10 familii sărace şi marginalizate din Bălţeşti, judeţul Prahova. Familiile beneficiare vor lucra alături de voluntari şi au contribuit deja cu sute de ore de voluntariat la pregătirea evenimentului.

Habitat for Humanity a ales pentru Big Build una dintre miile de comunități rurale, nedezvoltate unde lipsa infrastructurii, educației, a accesului la sănătate, dar și marginalizarea și sărăcia compromit viitorul noilor generații. Una dintre familiile care vor beneficia de o casă este și familia Ion. Paul are 24 de ani, soția sa, Florentina, 18 ani, și împreună au o fetiță de un an. Ei locuiesc împreună cu părinții, un frate mai mic și cele patru surori măritate. În total, 11 persoane împart același acoperiș, un acoperiș șubred și cârpit, părinții temându-se ca fiica lor să nu sufere din cauza frigului, umezelii și mucegaiului.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăcioasă a persoanelor din întreaga lume. În România, Habitat for Humanity a ajutat aproximativ 7.000 de persoane prin aproximativ 2.000 de construcții noi, reabilitări și renovări în întreaga țară. La nivel global, Habitat a asistat peste 350.000 de familii în aproximativ 100 de țări. La fiecare 15 minute, undeva în lume, o locuință Habitat creează oportunitatea unei vieți mai bune.

Foto: Habitat for Humanity

 

Puteţi citi şi:

Chris Fontanesi, voluntar în România:”Dacă mă năşteam aici nu-mi dădeam seama singur că e important să fiu implicat”


Un comentariu

  1. Pingback: Ajungem la 7 miliarde: Ce ne-așteaptă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger