Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân: Fii om cu animalele!

0

Toți câinii și toate pisicile ar trebui să aibă un adăpost. În schimb, milioane de animale din întreaga lume trăiesc pe străzi, în mizerie, lipsite de hrană, suferind de pe urma bolilor sau a condițiilor extreme ale vremii, vânate de autorități sau oameni violenți.

 

 

„Fii om cu animalele” este îndemnul VIER PFOTEN pentru toți cei pe care suferința, indiferent de specie, nu-i lasă indiferenți. Animalele străzii fac parte din viața noastră și e nevoie să ne asumăm conviețuirea alături de ele.

De Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân invităm cetățenii și autoritățile să arate Compasiune, să aibă Inițiativă și să treacă la Acțiune pentru a face viața mai bună pentru animale și, implicit, pentru noi toți. Situația dificilă în care trăiesc câinii și pisicile fără stăpân poate fi rezolvată numai prin implicarea întregii comunități.

De 12 ani, VIER PFOTEN România depune eforturi pentru a reduce numărul animalelor aflate în dificultate. Campaniile susținute de sterilizare, în cursul cărora peste 85.000 de câini și pisici au primit inclusiv tratament medical și au fost înregistrate, au că scop evitarea perpetuării suferințelor și problemelor create de înmulțirea necontrolată a animalelor. În viziunea VIER PFOTEN, sterilizarea este singura metodă umană și eficientă de gestionare a animalelor fără stăpân. În prezent, echipele de medici și specialiști ai VIER PFOTEN România desfășoară trei mari proiecte de sterilizare și tratament al animalelor fără stăpân: în sectorul 6 al Capitalei, în Ucraina și în Lituania.

Cu această ocazie, VIER PFOTEN adresează un nou apel autorităților din România, cerându-le o implicare activă și concretă pentru rezolvarea situației.

„Organizatiile pentru protecția animalelor nu-și pot asuma singure această sarcină uriașă. E nevoie de implicarea tuturor, de la simplul cetățean și până la cei mai înalți factori de decizie. Autoritățile nu mai pot ignora faptul că străzile României sunt pline de animale în dificultate. Trebuie să acționeze, pentru a evita producerea de noi incidente nefericite, care declanșează prigoană împotriva unor animale nevinovate”, a declarat Anca Tomescu, coordonatul programului „Animale fără stapan” al VIER PFOTEN.

De Ziua Animalelor fără Stăpân, VIER PFOTEN susține la o școală din București o demonstrație de dresaj cu foști câini comunitari, antrenați de VIER PFOTEN pentru un program de terapie pentru copiii cu dizabilități. Începând cu ora 15.00, Mulan, Tibi și Tucă vor demonstra copiilor de la școala 98 „Avram Iancu” din Berceni că animalele fără stăpân sunt la fel de frumoase și inteligente precum animalele de rasă.

Tot astăzi, VIER PFOTEN România îi invită pe toți cei care au salvat și/sau adoptat un animal fără stăpân să posteze o fotografie cu prietenul lor necuvântător pe pagina de Facebook a organizației.

Sursa: VIER PFOTEN


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger