Zimbabwe se gândeşte să-şi hrănească prizonierii cu carne de elefant

0

Elefanţii sunt unele dintre cele mai inteligente, impunătoare şi iubite animale de pe planetă, care în curând ar putea umple cu bucurie nu numai inimile oamenilor, ci şi stomacurile prizonierilor africani. În ultimii patru ani, deţinuţii din închisorile supraaglomerate din Zimbabwe au fost supuşi unui regim alimentar vegetarian, însă o nouă propunere guvernamentală ţinteşte reintroducerea cărnii în meniul de detenţie – carnea de elefant, ca să fim mai exacţi.

Sistemul penitenciar din Zimbabwe este supraaglomerat şi subfinanţat, ceea ce face dificilă hrănirea celor 13.000 de deţinuţi cu altceva decât produsele de bază, informează Tree Hugger. Au trecut câţiva ani de când prizonierii au simţit ultima oară gustul cărnii, fiind nevoiţi să-şi pună burta la cale numai cu fasole (vă daţi seama cum se respiră acolo) şi varză. Însă lucrurile s-ar putea să se schimbe în curând. În cadrul unei întâlniri pe marginea deficienţei alimentare a prizonierilor, oficialii Ministerului Justiţiei din Zimbabwe au găsit ceea ce ei cred că este soluţia perfectă pentru criza cărnii din penitenciare – Zimbabwe se confruntă şi cu un surplus de elefanţi, nu doar de deţinuţi.

Cum autorităţile nu au de unde să facă rost de carne şi nici cu ce să o cumpere, s-au gândit să tranşeze elefenaţi şi să-i gătească pentru prizonierii vegetarieni. Oficialii spun că ar exista în jur de 100.000 de exemplare în toată ţara. De cealaltă parte, însă, conservaţioniştii spun că această cifră este mult îngroşată, invocând un număr de sub 35.000 de elefanţi, pe care îi consideră parte a patrimoniului naţional şi motoare ale turismului. Motiv pentru care, evident, nu ar trebui omorâţi şi mai ales consumaţi de către oameni.

Citiţi şi:

Cea mai puţin iubăreaţă speci de iepuri a fost salvată

Kaninhop, cursele de urecheaţi

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger