Zilnic, primim informaţii care echivalează cu conţinutul a 174 de ziare

0

O persoană este bombardată zilnic cu informaţii care echivalează cu 174 de ziare, arată un studiu citat de The Telegraph.

Dezvoltarea Internetului, televiziunii 24/24 şi telefoanelor mobile înseamnă că primim de cinci ori mai multă informaţie zilnic comparativ cu 1986.

Cantitatea de informaţii din 1986 devine nesemnificativă dacă luăm în considerare şi e-mail-ul, Twitter-ul, reţelele de socializare sau sms-urile.

În fiecare zi, o persoană produce informaţii pentru şase ziare, faţă de două şi jumătate în urmă cu 24 de ani.

Toată această informaţie trebuie stocată, fiecare dintre noi având echivalentul a 600.000 de cărţi stocat în computere, microchip-uri sau chiar în banda de pe cardul de credit.

Amploarea revoluţiei informaţionale şi a erei digitale a fost calculată de dr. Martin Hilbert şi echipa sa de la Universitatea din California de Sud.

Cercetătorii au folosit o formulă complexă pentru a calcula cantitatea de informaţie stocată şi trimisă în lume prin orice mijloc – de la computere la cărţi şi scrisori.

“Aceste date arată că suntem la mijlocul erei informaţionale”, a spus dr. Hilbert. “Când te gândeşti că în urmă cu 100 de ani oamenii erau norocoşi să citească echivalentul a 50 de cărţi într-o viaţă, iar acum copiii văd sute de filme”, mai spune acesta.

Folosind analogia cu un ziar de 85 de pagini, cercetătorii au aflat că în 1986 oamenii primeau informaţie echivalentă cu 40 de ziare zilnic, dar numărul a urcat la 174 în 2007.

În 1986, oamenii au trimis, prin poştă, telefon şi fax, aproximativ două ziare şi jumătate de informaţie, acest lucru crescând la şase ziare în ziua de astăzi, datorită e-mail-ului, fotografiie digitale, Twitter-ului şi reţelelor de socializare.

Trecerea de la analog la digital s-a făcut în 2002, în prezent, 94% din toate informaţiile fiind stocate în formă digitală.

Cercetătorii spun că, în prezent, există 295 de exabytes de informaţii în lume, o cantitate uriaşă, de 315 ori mai mare decât numărul boabelor de nisip din lume. Aceasta este, însă, spune dr. Hilbert, mai puţin de 1% din informaţia stocată în AND-ul unei singure persoane.

În ciuda creşterii enorme, se pare că suntem încă departe de saturaţie şi nici pe aproape comparativ cu informaţia conţinută de lumea naturală.

Foto: Flickr / KC Toh

Citiţi şi:

Testarea, cea mai bună metodă de a învăţa pentru examene

Cărţile electronice nu încurajează reţinerea informaţiei

Punerea gândurilor pe hârtie te ajută să elimini stresul

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger