Zilnic, Facebook este folosit de un miliard de oameni

0

Nu mai e demult o știre faptul că Facebook ne ocupă din ce în ce mai mult timp, în din ce în ce mai multe scopuri. Iar dacă în 2012, rețeaua socială anunța că avea un miliard de utilizatori activi pe lună, toamna aceasta anunță că Facebook este, în medie, accesat de un miliard de oameni în fiecare zi.

Din cifrele recent lansate de rețeaua socială, mai aflăm că, în fiecare zi, 500 de milioane de persoane urmăresc pe Facebook 8 miliarde de clipuri video – motiv pentru care compania a decis să investească mai mult în dezvoltarea acestei componente.

Totodată, 1,39 miliarde din cei 1,55 miliarde de utilizatori lunari accesează Facebook și de pe mobil; din aceste canale, revin 78% din câștigurile de publicitate. În total, vânzările de publicitate s-au ridicat, în ultimul trimestru, la 4,3 miliarde de dolari, cu 45% mai mult decât anul trecut. Venitul net s-a situat însă la 896 de milioane de dolari, ceea ce sugerează că Facebook face investiții masive în domenii cum ar fi inteligența artificială.

Una dintre cele mai importante investiții ale rețelei a fost achiziționarea sistemului de realitate virtuală Oculus VR, cu 2 miliarde de dolari. Potrivit lui Zuckerberg, realitatea virtuală este interfața informatică a viitorului.

În ciuda utilității evidente a acestei uriașe rețele, e important să ne amintim că informațiile noastre personale sunt prețioase, că, în fond, Facebook folosește aceste informații ca monedă de schimb în vânzările de publicitate și, nu în ultimul rând, că Internetul nu se reduce la Facebook.

Sursa: Fastcompany


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger