Zidul Berlinului, reconstruit din baloane luminoase, la aniversarea a 25 de ani de la cădere

0

Acum 25 de ani cădea Zidul Berlinului, peretele de beton care despărțea orașul în două. Cu ocazia aniversării, doi artiști au divizat orașul din nou, de această dată printr-un perete de baloane luminoase.

 

berlin

“Frontiera de lumină” se întinde pe 12 kilometri pe același traseu pe care era Zidul Berlinului, va fi formată din 8.000 de baloane și va porni din strada Bornholmer, un fost punct de trecere dintre Germania de Est și Germania de Vest.

Opera de artă este “un simbol al unei lumi fără ziduri”; miile de sfere luminoase vor străluci timp de trei zile în Berlin, iar localnicii şi turiştii sunt invitaţi să se plimbe de-a lungul instalaţiei. Din loc în loc, vor putea găsi amintiri şi poveşti ale celor care, o vreme, au trăit de-o parte sau de alta a barierei. Reconstruirea simbolică a zidului are loc în weekendul 7 – 9 noiembrie.

Duminica, pe 9 noiembrie, la 7 seara, voluntarii care vor participa la construcţie vor ataşa mesaje personalizate baloanelor din instalaţie şi le vor elibera spre cer. Aniversarea a 25 de ani de la căderea zidului va atrage, spun estimările, sute de mii de vizitatori în Berlin în această perioadă.

Opera de artă este realizată de artistul Christopher Bauder și fratele lui Marc, producător de filme, care au început să lucreze la proiect în urmă cu șapte ani.

Sursa: wired.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger