Zid. Ctitorii mărunte din nordul Olteniei

0

 Recent apărutul album Zid. Ctitorii mărunte din nordul Olteniei face parte dintr-o serie de trei albume dedicate patrimoniului din nordul Olteniei. Aceasta a debutat în 2010 cu Lemn. Biserici din nordul Olteniei, a continuat în 2012 cu Piatră. Case tradiționale din nordul Olteniei, se încheie acum cu Zid, albumul ce reunește bisericile de zid pictate din satele de vale și de deal ale zonei.

ZID invitatie

Cele trei albume sperăm că întregesc imaginea unei regiuni care merită mai multă recunoaștere pentru aportul său în istoria arhitecturii și artei românești.

Proiectul are la bază unui amplu proces de cercetare desfăşurat pe parcursul a 5 ani și include 500 monumente de patrimoniu şi cu valoare arhitecturală din Gorj şi Vâlcea. S-au făcut 50.000 de fotografii, s-au parcurs 10.000 de km și s-a alcătuit o arhivă cu 600 de fișiere.

Albumul a apărut cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România și al Ordinului Arhitecților din România din lei din Fondul „Timbrul Arhitecturii”.

Echipa proiectului:

Luiza Zamora / Asociația 37 / text și fotografie

Dan Vezentan /New Folder/ fotografie

Corina Gabriela Duma / graphic design

Olivia Safer / traducere

Lansarea albumului va avea loc pe 7 noiembrie, la ora 19:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală a Uniunii Arhitecților din România – Str. Jean-Louis Calderon, nr. 48.

Vor vorbi Bogdan Iancu – antropolog și Mihăiță Lupu – istoric. Evenimentul va fi însoțit de o expoziție multimedia și de o degustare de vinuri din Oltenia.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger