Ziarul Apusenii Liberi sparge blocada media în Ţara Moţilor

0

A treia ediţie a publicaţiei Campaniei Salvaţi Roşia Montană a ieşit de la tipar în 150.000 de exemplare, care sunt deja distribuite în toată ţara. Aceast număr al Apusenilor Liberi tratează în mod special problema legii de distrugere a Roşiei Montane propuse de Guvern şi dezbătută de Parlament în această toamnă. Articolele prezintă informaţie relevantă pentru abandonarea proiectului minier, informaţie de cele mai multe ori evitată de instituţiile media ce difuzează reclamele companiei miniere.

 

Tirajul şi distribuţia publicaţiei Apusenii Liberi sunt sprijinite prin donaţiile persoanelor fizice ce au contribuit în doar câteva zile la acoperirea sumei necesare. Conţinutul editorial al ziarului, precum şi distribuţia sunt realizate integral pe bază de voluntariat. Ziarul va ajunge în următoarele zile în majoritatea localităţilor din România şi este destinat celor ce nu au acces la informaţia disponibilă despre Roşia Montană pe internet.

Articolele sintetizează critica adusă de Alburnus Maior proiectului de lege specială de distrugere a Roşiei Montane, precum şi motivele boicotului comisiei de discuţie a acestei propuneri de lege neconstituţionale. Ziarul este menit să spargă blocada media impusă de anumite televiziuni şi publicaţii, prezentând acele informaţii sensibile pentru companie şi politicienii ce susţin flagrant sau pe ascuns proiectul minier. Aproximativ 30.000 de exemplare vor fi distrubuite cu ajutorul echipelor de voluntari în zona Munţilor Apuseni. Acestea reprezintă o sursă de informare absolut necesară moţilor ce primesc cu preponderenţă informaţii convenabile companiei miniere.

Prima pagină a ziarului lansează un apel de solidaritate cu moţii ce îşi doresc dezvoltarea durabilă a zonei şi anunţă mobilizare generală pentru data de 19 octombrie la Câmpeni, judeţul Alba. Protestele continuă şi în Apuseni, întrucât revendicările manifestanţilor nu au fost îndeplinite de autorităţile ce continuă să facă lobby pentru proiectul minier fără argumente logice şi legale. Tentativele politicienilor de identificare a unor lideri a manifestanţilor cu care să negocieze nu au făcut decât să demonstreze intenţia acestora de a distrage atenţia de la gravele prevederi ilegale din propunerea de lege.

 

Ziarul Apusenii Liberi este disponibil şi în varinata online pe www.apusenii-liberi.ro

 

Sursa: Alburnus Maior

Foto: Apusenii Liberi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger