Zeci de mii de semnături împotriva eutanasiei câinilor fără stăpân vor fi depuse la Curtea Constituțională azi

3

Iubitorii animalelor depun astăzi la Curtea Constituțională și Președinția României 32.000 de semnături împotriva eutanasiei. Acestea sunt semnături strânse pe hârtie, dar numărul celor care au semnat on-line împotriva eutanasiei din toată țara, dar și din străinătate care se ridică la peste 100.000.

“Semnăturile reprezintă voința românilor normali, civilizați, educați, cu bun simț, care iubesc oamenii și respectă animalele, atât din capitală cât și din țară, și anume de a rezolva problema câinilor fără stăpân prin mijloace civilizate și nu prin eutanasie”, se arată în comunicatul de presă al Asociației “Cuțu, Cuțu”.

Cu această ocazie, iubitorii de animale vor depune la Curtea Constituțională și o petiție pentru ca legea câinilor fără stăpân să se întoarcă în Parlament și să nu fie trimisă spre promulgare la președinție. Tot la Curtea Constituțională va fi organizat și un pichet miercuri, între 10 și 12.

Printre cele mai grave consecințe ale aprobării Legii animalelor în forma actuală se numără lipsa măsurilor unitare, lipsa crasă de specialiști printre autoritățile în sarcina cărora a căzut decizia, ignorarea părerii experților și fuga de răspundere a autorităților. “Ținta este una electorală, primarul dintr-o localitate va strânge câțiva câini de pe stradă, populația îl va vota pentru ce a făcut, dar în 1-2 ani numărul câinilor se va dubla”, explică Kuki Bărbuceanu.
Potrivit unei analize a Vier Pfoten, s-au cheltuit zeci de milioane de euro în ultimii 10 ani pe omorârea a sute de mii de câini, iar în prezent avem câini pe stradă. În București, în 2001 existau 60.000 de câini fără stăpân, în perioada 2001-2008 s-au eutanasiat 144.339 de câini, operațiune care a costat 9 milioane de euro, adică 63 euro/câine. În anul 2011 există 40.000 e câini pe străzi. Și în alte orașe din țară situația este asemănătoare, autoritățile din Brașov, Arad, Slatina și Constanța plătind 72, 103, 184 și, respectiv, 75 de euro/câine.

Organizațiile de protecție a animalelor propun implementarea unui program național de înregistrare a câinilor într-o bază de date, care ar ajuta și la amendarea stăpânilor care îi abandonează, de sterilizare și returnare, dar și de educație a populației. ONG-urile au implementat metoda sterilizării și returnării câinilor în activitatea lor de 10 ani în România, având un bilanț de 250.000 de câini sterilizați, 30.000 de câini dați spre adopție și 10.000 de câini întreținuți în adăposturile din întreaga țară.


3 comentarii

 1. Sa curga sange sau sa rezolvam problema cainilor strazii ?
  7 decembrie 2011
  SESIZARE SUB FORMA DE SCRISOARE DESCHISA CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI,
  Buna ziua,
  Stimate domnule Presedinte, revin cu o noua sesizare privind problema cainilor strazii si anume imi pun problema daca se doreste cu adevarat rezolvarea problemei sau se vrea doar sa shiroiasca sangele cainilor ucisi, dupa cum s-a mai intamplat intre 2001-2008, experiment incercat in Romania, dar fara rezultatele scontate, obtinandu-se in schimb risipirea banului public ; De ce sa se repete un experiment inutil si risipitor de bani publici ?
  In attachment (la documentul trimis pe email) exista un document in care chiar Dvs. aveati o solutie cand ati candidat prima oara pentru Primaria Bucuresti; Daca acea solutie s-ar fi aplicat de atunci, sigur rezultatele ar fi fost cele scontate si anume solutionarea civilizata in 2 ani !
  Tot in attachment sunt si documentele multor organizatii si persoane, publicate in presa sau depuse catre autoritati in ultimii 11,5 ani neluate in seama sau ramase fara raspuns de cele mai multe ori, plus Declaratia scrisa nr.26/ 2011 de la Parlamentul Europei .
  Cu respect mentionez ca stiu ca dl. Sebastian Lazaroiu considera ca romanii isi doresc un tatuc; posibil sa fie adevarat si asta sa fi rezultat din studiile facute de dansul, dar cred ca isi doresc ca acel tatuc sa fie unul care sa ii duca spre o democratie autentica, evolutie si civilizatie si nu catre involutie si lipsa de civilizatie, abrutizare si tot ce poate fi mai rau !
  Inca o data va rog sa nu promulgati votatul proiect de lege PLx 912/ 2007, deoarece e clar ca nu se va rezolva problema si va intreb si pe Dvs. daca credeti ca este cazul sa se rezolve cu adevarat problema cainilor strazii sau din nou sa curga sangele shiroaie ?
  (Punctele contestate la PLx 912/2007, (ultima varianta, al carei continut schimbat este total fata de varianta votata de Senat):
  1. eutanasia animalelor sanatoase(intre 2001-2008 s-a eutanasiat si nu s-a rezolvat, deoarece locul unui caine ridicat au aparut alti caini abandonati.); legislatia nu e unitara ci da directive sa se apeleze la consultarea populara !
  2. interzicerea ingrijirii cainilor pe domeniul public;
  3. solicitarea de taxe pentru adoptie; se ofera posibilitatea de a adopta doar 2 caini (e clar ca pe saracia asta nu are nimeni bani de taxe);Dimpotriva, ar trebui sa se stimuleze de catre stat adoptarea cainilor si nu sa se risipeasca banii de catre “ecarisajele” statului/ primariilor care de-a lungul timpului au dovedit ca nu sunt capabile de o organizare serioasa a acelor adaposturi si de cele mai multe ori, sunt insalubre, adevarate focare de infectie, iar hrana, medicamentele, etc.sunt furate de personal !
  4. acordul vecinilor pentru adoptia cainilor strazii;
  5. solicitarea de documente justificative pentru adoptia cainilor strazii cum ar fi: declaratie de venit, declaratie de spatiu, etc.)
  DISCUTAND CU DIVERSI CUNOSCUTI, PERSOANE RESPECTABILE, CU REZULTATE IN PROFESIA LOR DE ALTFEL, AM AJUNS LA CATEVA CONCLUZII: IN ROMANIA EXPERIMENTUL OMULUI MULTILATERAL DEZVOLTAT A REUSIT: TOT ROMANUL SE PRICEPE LA ORICE SI DE MULTE ORI LA NIMIC, DAR ARE “SOLUTII” PENTRU TOATE SI AVEM CA EXEMPLU REZOLVAREA PROBLEMEI CAINILOR STRAZII;
  ROMANUL MULTISPECIALIST A PRELUAT SOLUTIA PORTOCALIE SI CATE UNUL ZICE: “DA DOM’LE SA-I OMOARE”;
  AM INTREBAT SI EU DACA AU AUZIT CA AU MAI FOST OMORATI INTRE 2001-2008 SUTE DE MII , ACTIVITATE PENTRU CARE S-AU CHELTUIT (SUBTILIZAT/ RISIPIT, ?) SUTE DE MILIOANE DE EURO, IAR CAINII SUNT IN CONTINUARE PE STRADA; CICA AU AUZIT !
  ATUNCI I-AM INTREBAT, DAR PANA LA URMA CE VRETI : SA SE REZOLVE PROBLEMA SAU SA CURGA SANGELE SHIROAIE ?
  AICI S-AU INCURCAT, PENTRU CA EI TRAIAU CU IMPRESIA CA DACA SE OMOARA , SE SI REZOLVA !
  CEA MAI MARE MANIPULARE VOITA SAU NU, ESTE CEA CU CAINII STRAZII LA CARE AU AJUNS SA REACTIONEZE SI PERSOANE APARENT BUNE PROFESIONISTE IN DOMENIUL LOR, DAR FARA COMPETENTE IN ALTELE, INCAPATANATE TOTUSI SA OFERE SOLUTII IN ORICE PENTRU CA ASA I-A INVATAT COMUNISMUL !
  OAMENII CU O VIZIUNE GLOBALA GENERALA SUNT FOARTE RARI SI NICAIERI IN TARILE DEMOCRATICE NU MAI EXISTA PE SCARA LARGA OM CU PRETENTII CA SE PRICEPE LA TOATE (DE FAPT, APROAPE LA NIMIC);

  RASPUNSUL GENERAL A FOST CA OAMENII VOR CA PROBLEMA SA SE REZOLVE SI NU SA CURGA SANGELE SHIROAIE !
  SOLUTIILE CARE REZOLVA PROBLEMA SUNT REGASITE IN RECOMANDAREA OMS, RECOMANDAREA PE, CONVENTIA EUROPEANA PENTRU DREPTURILE ANIMALELOR (RATIFICATA PRIN LEGEA 60/2004), DECLARATIA 26/2011, ADOPTATA IN PE, DAR COALITIA DE LA GUVERNARE NU LE VREA ! DE CE ? OARE PENTRU CA SUNT SOLUTII CIVILIZATE CARE REZOLVA PROBLEMA, IAR COALITIA NU VREA SA O REZOLVE SI VREA SA CURGA SANGELE SHIROAIE, CONFORM MODELULUI OFERIT DE UNELE STATE AMERICANE, UNDE CAINII NU AU DISPARUT DESI SUNT OMORATI DE ANI SI ANI DE ZILE (DAR PARE O BUNA OPORTUNITATE DE SUBTILIZAT BANI PUBLICI) !
  IN EPOCA IN CARE OMUL ZBOARA IN COSMOS, EXISTA SI O SOLUTIE RAPIDA, FOARTE SIMPLA PENTRU ROMANII SPERIOSHI CARE VAD IN CAINE UN PERICOL SI ANUME SA ISI ACHIZITIONEZE SAU SA LI SE OFERE DE CATRE AUTORITATI FLUIERE CU ULTRASUNETE, MODELUL CARE ALUNGA CAINII (ATENTIE, EXISTA SI MODELUL CARE ATRAGE CAINII) !
  SUNT PROBLEME DE VIOLENTA FOARTE GRAVE CARE NU POT FI CONTRACARATE NICI MACAR CU UN FLUIER CU ULTRASUNETE SI ANUME, FURTURI, CRIME , VIOLURI, RAPIRI, ABUZAREA COPIILOR, ETC. !
  PENTRU ACESTEA CINE SE VA SESIZA CU VEHEMENTA, PENTRU CA PANA ACUM PARCA NU S-A PREA SESIZAT NIMENI ???

  Cu stima,
  Dna Ildiko Badescu, Bucuresti
  militanta independenta pentru drepturile animalelor

 2. @Ildiko Badescu

  Imi poti da un exemplu de tara oras unde eutanasierea este interzisa si au caini nu au caini pe strazi ? Asociatia Cutu-Cutu acum ar fi bine sa stranga voluntari si donatii pentru construirea de adaposturi si sa aduna mancare de la restaurante si cantine pentru caini, dar sa nu scrie scrisori catre presedinte pentru a mai aduna cativa bani la asociatie. Majoritatea membrilor sunt veterinari si ei singuri au participat la castrarea cainior ca apoi sa ii vezi cu care o satra de plozi.
  Majoritatea banilor au mers catre veterinari care iau bani pentru sterilizare fara a face nimic.
  Bafta.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger