Zeci de femei arestate în Kazahstan, la protestul faţă de interzicerea lenjeriei intime din dantelă

1

O nouă lege care afectează Kazahstan, Rusia şi Belarus interzice comercializarea lenjeriei intime fabricate din material care conţine mai puţin de 6% bumbac, urmând să elimine astfel din magazine orice obiect de lenjerie din dantelă. Un grup numeros de femei au ieşit zilele trecute în stradă în Kazahstan, protestând faţă de această măsură. 30 dintre femeile care purtau, simbolic, chiloţi pe cap şi strigau “Libertate pentru chiloţi!” au fost arestate.

 

Kazakhstan Underwear Ban

 

Această lege, propusă iniţial în 2010 de către Comisia Economică Eurasiatică, urmează să intre în vigoare la 1 iulie, în acest an. Motivaţia interzicerii lenjeriei din dantelă vizează faptul că aceasta “nu absoarbe suficient umiditatea.”

Măsura a stârnit nemulţumiri în rândul femeilor, care au ieşit în stradă pentru a-şi apăra dreptul de a purta ce lenjerie doresc, la adăpost de intervenţia statului. Chiar dacă lenjeria din dantelă va fi interzisă spre comercializare în aceste state, femeile spun că ar fi dispuse să-şi comande obiectele dorite din alte ţări sau şi le vor cumpăra de pe piaţa neagră.

Potrivit Uniunii Afacerilor Textile din Rusia, vânzările anuale de lenjerie intimă din Rusia se ridică la circa patru miliarde de dolari, 80% dintre bunuri fiind importate. Dacă această lege va intra în vigoare, circa 90% dintre obiectele de lenjerie intimă din dantelă vor dispărea de pe rafturi.

Sursa: The Independent

Foto: Vladimir Tretyakov/Associated Press

Puteţi citi şi:

Trei femei din Pakistan au fost ucise pentru că au dansat în ploaie

Ţara unde e cel mai greu să fii femeie în acest moment

FOTO Bucureşti: Protest de solidaritate cu femeile din Spania

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger