Zece case, construite în cinci zile de la zero, pentru zece familii sărace din România

0

Zece familii sărace din Bălțești, județul Prahova vor avea o casă din această toamnă. Cele zece case vor fi contruite de la zero în doar cinci zile de către peste 200 de voluntari ai Habitat for Humanity în cadrul evenimentului Big Build, care are loc pentru al treilea an consecutiv în prima săptămână din luna octombrie.

Habitat for Humanity a ales pentru Big Build una dintre miile de comunități rurale, nedezvoltate unde lipsa infrastructurii, educației, a accesului la sănătate, dar și marginalizarea și sărăcia compromit viitorul noilor generații. Una dintre familiile care vor beneficia de o casă este și familia Ion. Paul are 24 de ani, soția sa, Florentina, 18 ani, și împreună au o fetiță de un an. Ei locuiesc împreună cu părinții, un frate mai mic și cele patru surori măritate. În total, 11 persoane împart același acoperiș, un acoperiș șubred și cârpit, părinții temându-se ca fiica lor să nu sufere din cauza frigului, umezelii și mucegaiului.

Oricine se poate implica în provocarea de a oferi o locuință decentă familiilor sărace. ”Apelăm la dumneavoastră să vă implicați deoarece numai prin acțiune concretă putem demonstra cum un efort simplu, precum asigurarea unui adapost decent unei familii nevoiașe, poate remodela un destin. În cele din urmă, scopul nostru este de a arăta că societatea românească are nevoie de susținere și implicare socială și nu de lucruri oferite gratis”, se arată în apelul Habitat for Humanity.

Pe site-ul Big Build, puteți găsi toate modalitățile prin care puteți fi alături de cei peste 200 de voluntari români și străini pe șantier.

Dacă nu poți ajunge pe șantier, Habitat for Humanity îți pune la dispoziție și alte metode prin care poți ajuta una dintre sutele de mii de familii sărace din România, prin intermediul site-ului shopforhumanity.ro. Cu orice produs cumpărat, contribui la îmbunătățirea traiului unor familii care trăiesc în condiții inumane. Poți, de asemenea, să dăruiești și altcuiva șansa de a face o faptă bună, prin achiziționarea unui gift voucher.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăcioasă a persoanelor din întreaga lume. În România, Habitat for Humanity a ajutat aproximativ 7.000 de persoane prin aproximativ 2.000 de construcții noi, reabilitări și renovări în întreaga țară. La nivel global, Habitat a asistat peste 350.000 de familii în aproximativ 100 de țări. La fiecare 15 minute, undeva în lume, o locuință Habitat creează oportunitatea unei vieți mai bune.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger