Zahărul creşte eficienţa antibioticelor

1

O lingură de zahăr creşte eficienţa medicamentelor, arată un nou studiu. Cercetătorii au descoperit că a lua antibiotice cu zahăr creşte semnificativ eficienţa pastilelor împotriva unor infecţii precum tuberculoza.

Testele de laborator au arătat că glucoza şi fructoza – un tip de zahăr care se găseşte în plante -€“ stimulează bacteriile şi le fac mai vulnerabile la tratament.

“Se spune că medicamentele se duc mai bine pe gât cu o lingură de zahăr. Acum se pare că o lingură de zahăr face pastilele şi să funcţioneze mai bine”, spune profesorul James Collins, de la Universitatea din Boston.

Infecţiile cronice au loc când bateriile sunt inactive din punct de vedere metabolic. Asta permite subminarea efectelor antibioticelor.

Peste săptămâni sau luni bacteriile revin la viaţă, adesea mai puternice şi mai agresive. Cercetătorii au căutat metode de a trezi bacteriile din hibernare şi au descoperit o armă foarte simplă – zahărul.

Ei au observat că zahărul trezeşte bacteriile la viaţă şi le face vulnerabile la antibiotice. Testând strategia pe bacteria E.coli, o cauză comună pentru infecţiile urinare, cercetătorii au putut să elimine 99,9% din bacteriile persistente în doar două ore. Fără zahăr, medicamentele folosite n-au avut niciun efect.

Foto: Flickr / Robert Brook

Cititi si:

Regimul alimentat occidental imbolnaveste intreaga lume

Interviu: Medicina alternativa este ignorata din cauza multor interese

Leacuri babesti sau pastile prescrise de medic? Care e cel mai bun tratament?

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TRATAMENT CANDIDA

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger