WWFşi Exeter Business School lansează un program de MBA unic în lume

2

Dacă vreți să deveniți experți în dezvoltarea strategiilor de afaceri durabile, să conduceți organizații într-o lume caracterizată de diversitate culturală și marcată de accestul tot mai limitat la resurse, WWF şi Universitatea Exeter Business School v-au pregătit un program de MBA prezentat ca fiind unic în lume: „O Singură Planetă” (One Planet MBA), care răspunde nevoii actuale a unei abordări sustenabile a managementului strategic.

Programul a fost anunțat în cadrul Forumului pentru Sustenabilitate şi Protecţia Mediului, iar primii cursanţi vor începe programul în septembrie 2011. Programul „O Singură Planetă” se bazează pe o perspectivă globală, pregătind lideri şi manageri capabili să conducă organizaţii conectați la pulsul diversității culturale şi conștienți de accesul tot mai limitat la resurse, într-o lume influenţată de valori diferite şi de grijile create de valorile din trecutul recent. Absolvenţii programului vor avea competenţe complete în domeniul afacerilor, pe care programele de MBA se bazează în mod tradiţional, dar vor fi, în acelaşi timp, capabili să dea dovadă de abordări inovatoare în dezvoltarea strategiilor de afaceri durabile. Taxa de şcolarizare pentru programul „O Singura Planetă” este de 19.000 de lire, cu posibilitatea de accesare a unor burse şcolare. 

Dr. Malcolm Kirkup, directorul programului, explică: „Spre deosebire de alte programe, angajamentul faţă de sustenabilitate va fi prezent în toate componentele programului O Singură Planetă şi nu va fi limitat la un singur modul. Credem că o mai bună gestionare a capitalului social şi de mediu este compatibilă cu câştigarea şi păstrarea aprecierii şi a încrederii clienţilor.”

Jean-Paul Jeanrenaud, Director de Relaţii Corporate în cadrul WWF Internaţional, adaugă : „Lucrând în ultimii zece ani cu sectorul privat, a devenit evident pentru mine că acesta reprezintă o parte a problemei, dar, în acelaşi timp, poate reprezenta o mare parte a soluţiei. WWF are ambiţia de a schimba abordarea educaţiei în afaceri, iar MBA-ul O Singură Planetă va juca un rol important în atingerea acestui obiectiv.”

Dr Kirkup concluzionează: „Sustenabilitatea se transformă destul de repede într-o practică uzuală în mediul de afaceri. Am fost deja abordaţi de nenumărate persoane din companii care doresc să se implice în program. Studenţii noştri vor absolvi MBA-ul având abilităţi puternice – manageriale, analitice şi de conducere şi, în plus, vor beneficia de o întelegere profundă a modului în care mediul de afaceri poate folosi sustenabilitatea drept o sursă reală de inovaţie şi de transformare.”

WWF este una dintre cele mai mari organizaţii internaţionale independente care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe informaţii pe www.wwf.ro.

Citiți și:

Tărâmuri neatinse de om în România: Pădurile Șincii

WWF protejează casa ursului brun din pădurile seculare ale României

Tags:2 comentarii

    • Personal, mi se pare o initiativa ok, nu neaparat unica. E mai degraba o noua oportunitate. Totusi, nu m-as grabi sa aplic pentru un astfel de MBA, vreau sa vad evolutia lui in anii urmatori.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger