WWF pune în concurs panouri solare în valoare de 20.000 de euro, în cadrul campaniei Ora Pământului

0

WWF România a lansat concursul național “Energie de la soare, de Ora Pământului”, în cadrul campaniei Earth Hour 2014. Cetățenii care vor să treacă la surse curate de energie și să-și reducă amprenta de carbon pot câștiga un sistem de panouri solare pentru consum domestic în valoare de 20.000 de euro, iar premiul include și serviciile de instalare. WWF speră ca acest concurs să genereze o dezbatere publică și să-i motiveze pe oameni să se informeze cu privire la beneficiile energiei solare și la potențialul acesteia de a acoperi nevoile noastre crescânde de energie, într-o societate din ce în ce mai dezvoltată și mai urbanizată.

 

 

Campania Earth Hour de anul acesta cuprinde astfel două provocări principale: una adresată orașelor din România de a organiza acțiuni diverse pentru comunitățile lor, manifestări inspirate din tematica de mediu, pentru a câștiga titlul de Capitala Earth Hour 2014 și o provocare adresată cetățenilor, la nivel individual, de a trece la o sursă nepoluantă de energie și de face și alte schimbări în stilul de viață.

Earth Hour este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, care a pornit în 2007 de la gestul simbolic de a stinge luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă a lunii martie. Mișcarea s-a născut din dorința de a mobiliza masele să acționeze și să ceară totodată măsuri de la factorii de decizie privind schimbările climatice. În prezent, Earth Hour coalizează o comunitate de peste două miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe din 153 de țări care participă la stingerea luminilor pentru a-și arăta preocuparea față de problemele de mediu.

Conform studiilor realizate pentru WWF, 6 din 10 români au auzit de Earth Hour și 4 din 10 sărbătoresc Earth Hour. Concursul lansat la 12 martie este una dintre multele modalități prin care WWF România îi încurajează pe oameni să se implice sau să facă schimbări pentru un viitor durabil. Sistemul de panouri solare este donat de compania austriacă Fronius International GmbH organizației WWF, care a decis să-l pună în concurs cu ocazia campaniei Earth Hour 2014.

Modalitatea de participare este simplă și se face în baza Regulamentului disponibil pe site-ul www.ora-pamantului.ro. Participanții trebuie să răspundă corect la 6 din 9 întrebări legate de energia solară și să completeze un scurt formular de final care va fi evaluat de echipa WWF si compania Fronius.

Calendarul concursului este următorul:

– completarea chestionarului de pe www.ora-pamantului.ro12 – 20 martie 2014

– evaluarea rezultatelor: 20-26 martie 2014

– anunţarea câştigătorului: 27 martie 2014

– decernarea premiului: 29 martie 2014, în cadrul evenimentului Earth Hour organizat de WWF-România în București. WWF va înmâna câștigătorului un voucher care atestă premiul.

– amplasarea panoului solar: în perioada aprilie-octombrie 2014, într-un interval agreat de comun acord între compania Fronius și persoana câștigătoare.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger