Wikipedia lansează un ghid de călătorie colaborativ

0

Creatorii celei mai citite enciclopedii din toate timpurile, Wikipedia, au pregătit un nou proiect: un ghid de călătorie colaborativ, așa cum este, de altfel, și Wikipedia. Scopul este de a oferi călătorilor din toată lumea informații de la alți călători dispuși să-și împărtășească experiențele, dar și să nu lase un colțișor neexplorat.

După câteva luni de teste, Wikivoyage s-a lansat oficial ieri. Concurența nu este deloc neglijabilă, ba chiar dimpotrivă: ghidurile turstice publicate de editori ca Fodors sau Lonely Planet, precum și inițiativele mai mici, oferă informații foarte bogate doritorilor de călătorie. În acest moment, Wikivoyage conține peste 26.000 de articole, majoritatea preluate dintr-un alt proiect Wiki, respectiv Wikitravel, de care se deosebește în primul rând prin absența publicității. Utilizatorii pot descrca articolele și le pot grupa în volume personalizate, ce pot si descărcate gratuit, pentru a fi citite în zone fără acces la Internet, însă pot fi chiar și tipărite.

Dacă pe Wikipedia, utilizatorii care se încumetă să scrie intrări de enciclopedie sunt încurajați să aibă un ton neutru și să favorizeze obiectivitatea, cei care vor să contribuie la dezvoltarea Wikivoyage sunt, dimpotrivă, încurajați să-și exprime părerile personale, într-un stil dinamic.

Sursa: USA Today


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger