Wiki Loves Monuments: Haideţi să punem monumentele pe hartă

1

Dacă te interesează fotografia și istorie, concursul Wiki Loves Monuments este o ocazie bună să-ți pui în valoare pasiunile. Wiki Loves Monuments este o competiție pan-europeană de fotografie, destinată fotografiilor libere ale monumentelor istorice din mai mult de 10 țări, inclusiv România. Concursul foto va avea loc între 1 și 30 septembrie, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului.

Principiul concursului este unul federativ: fiecare țară organizează propriul concurs, iar primele 10 fotografii din concursul național vor participa în cadrul concursului european.

După ce v-ați asigurat că este legal să fotografiați monumentul și aflați codul LMI, puteți încărca fotografiile pe Wikipedia Commons sau prin serviciul Flickr, iar juriul va decide care sunt cele mai calitative, originale și utile 10 fotografii din România.

Comunitățile de voluntari Wikipedia din peste 15 țări s-au alăturat acestei inițiative.

După modelul colegilor din alte țări, și voluntarii Wikipedia din România se întâlnesc pentru o sesiune de fotografiere a monumentelor împreună. Întâlnirea Wiki Takes Bucharest! are loc duminică, 25 septembrie la stația de metrou Eroilor din București și va avea loc pe traseul Monumentul Eroilor Sanitari – Facultatea de medicină – Biserica Sf. Elefterie – Liceul Lazăr – Biserica Doamnei – Piața Universității.

Foto: Wikipedia Commons / Țetcu Mircea Rareș


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger