WC-urile, obiectiv turistic la Berlin

4

Pentru turistii satui de vizitarea obiectivelor clasice ale unui oras, un ghid din Berlin ofera ceva inedit: un tur al toaletelor publice. Desi la inceput mai stramba din nas, toti turistii sunt in cele din urma atrasi de povestile toaletelor.

Iar ghidul Anna Haase stie sa spuna povestea wc-urilor, relateaza Reuters. Incepe cu o trecere in revista a prezentei acestora in istorie, inca din vremurile biblice si ajunge pana la epoca moderna, prezentand totodata evolutia modelelor de toaleta, de la cele primitive pana la cele mai sofisticate.

Haase duce grupuri de turisti in mai multe locatii cu toalete celebre din Berlin, precum un WC din secolul XIX sau la toaleta ultimului Kaiser, aflata la Palatul Potsdamer. Ea incearca totodata sa atraga atentia asupra faptului ca in Berlin sunt putine toalete publice pentru turisti.

“M-am gandit ca toti colegii mei vor organiza probabil tururi ale parcurilor si bisericilor, dar eu am vrut sa depasesc orice tabu si sa le explic turistilor istoria igienei si culturii toaletei din Berlin”, spune ghidul.

“La inceput, oamenii au tendinta sa strambe din nas cand aud de WC-uri, insa in cele din urma sunt surprinsi placut de multimea amanuntelor pe care le afla despre acestea”, mai spune Haase.

Tags:4 comentarii

  1. din: http://dexonline.ro/definitie/loca%C8%9Bie

    LOCÁȚIE, locații, s. f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. ◊ Taxă de locație = taxă care se plătește drept sancțiune în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani. [Var.: locațiúne s. f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis.
    Sursa: DEX ’98

  2. Nimic nou … prin anii optzeci wc-ul de la Muzeul Satului a fost atractia/obiectivul nr 1 pentru mii de turistii din strainatate (am fost ghid pe atunci). Era un wc turcesc, intr-o stare de mizerie de nedescris. Oare s-a mai schimbat intre timp?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger