Vuvuzelele ne potîmbolnăvi

0

S-ar părea că instrumentele folosite din plin la Campionatul Mondial de anul trecut nu sunt doar o sursă de poluare fonică, ci şi de boli. Jetul se salivă rezultat dintr-o singură suflare este foarte asemănător strănutului, putând transmite o mulţime de microbi cu viteze incredibile: aproape patru milioane de micropicături pe secundă.

Potrivit unui studiu realizat de London School of Hygiene & Tropical Medicine, o persoană care suflă într-o vuvuzea le-ar putea transmite celor din jur boli precum gripa. În acest moment, organizatorii Olimpiadei de la Londra din 2012 discută dacă să interzică sau nu folosirea acestor instrumente la evenimentul ce va avea loc anul viitor. “La fel ca în cazul tusei sau al strănutului, ar trebui să luăm măsuri pentru a preveni transmiterea bolilor, sfătuindu-i pe oamenii bolnavi să nu sufle în vuvuzele în apropierea altor oameni,” a spus Ruth McNerney, de la institutul de cercetare care a realizat acest studiu.

Criticii susţin că vuvuzelele alimentează comportamentele antisociale şi periculoase, dat fiind că un astfel de semnal sonor poate fi mai puternic decât cel al unui avion care decolează.

Sursa: BBC

Foto: Flickr / StewieD

 

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger