Vreţi să vă măritaţi mai repede? Mutaţi-vă în Vaslui

2

Conform unui studiu recent al Universităţii din Michigan, în regiunile în care sunt mai mulţi bărbaţi decît femei, numărul relaţiilor stabile şi al căsniciilor este mai mare. Femeile au şanse să se mărite mai de tinere şi să fie mai apreciate de parteneri.

de Dan Sociu

Studiul nu face decît să confirme o străveche observaţie de bun-simţ: bărbaţii sunt în general interesaţi să-şi crească numărul de relaţii sexuale, cu partenere cît mai diverse, iar femeile să-şi păstreze partenerul. În locurile în care sunt mai puţine femei, bărbaţii le preţuiesc mai mult şi comportamentul lor se schimbă în acest sens. Sunt mai maleabili cu dorinţele femeilor şi mai dispuşi să se dedice unei relaţii. Femeile au argumente mai puternice (sexul, adică) în negocierea relaţiilor pentru că sunt mărfuri mai rare pe piaţă.

Idealizarea femeilor şi comportamentul extrem-curtenitor, ceea ce numim romantism, apare în zonele unde femeile sunt mai puţine şi e o strategie care are mult farmec, dar al cărei rol e de a cuceri şi a limita libertatea de mişcare a femeilor. În astfel de zone, băieţii învaţă încă din copilărie să afişeze un comportament masculin mai pronunţat, adică se străduie să intre cît mai bine şi cît mai devreme în rolul tradiţional al bărbatului care e în stare să îşi construiască singur casa şi să-şi ducă în spate familia cît mai numeroasă. Căsniciile sunt mai multe şi se fac de la vîrstele cele mai fragede.

Invers, în acele locuri în care femeile sunt mai multe decît bărbaţii, aceştia se sinchisesc mai puţin de rolul lor tradiţional. Relaţiile sunt mai efemere şi bărbaţii depun mai puţin efort pentru conservarea lor. Filozofia acestora e că nu merită să te dai de ceasul morţii ca să le faci pe plac, cînd oferta e atît de bogată.

În România, numărul de femei îl depăşeşte pe cel al bărbaţilor, dar nu în mod semnificativ. În Prahova, Timiş, Cluj, Constanţa sunt cele mai multe femei în raport cu bărbaţii, în Bistriţa-Năsăud, în Tulcea dar mai ales în Nord-Est sunt cam la egalitate, raportul cel mai strîns fiind în judeţul Vaslui, 224 000 de bărbaţi la 226000 de femei. În Bucureşti, femeile sunt cu 10 000 de exemplare mai multe decît bărbaţii, ceea ce înseamnă că aceştia pot sta relaxaţi. Femeile care vor să fie însă tratate ca nişte capturi rare sau vor să se mărite cît mai repede, ar face bine să se mute în Vaslui.

Foto: Captură Youtube


Tags:2 comentarii

  1. Luati-va si voi o traducatoare care sa stie sa interpreteze cifre.
    In Alabama sunt 96 de femei la 100 de barbati, nu 93 de barbati pentru fiecare femeie.

  2. se pare, dilu, dupa census numbers, ca si eu si tu aveam date gresite, sunt mai multe femei decit barbati. mersi, oricum, am modificat

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger