Vreți să vă ascuțiți mintea? Slăbiți câteva kilograme

0

Pierderea în greutate vine la pachet cu o grămadă de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că vă face rău la inimă, s-a dovedit că excesul de greutate poate îngreuna funcții cognitive precum memoria sau atenția. Așa că dacă vreți să vă fixați mai bine în minte programul zilnic de exerciții fizice și pașii unei diete alimentare, slăbiți câteva kilograme 🙂

Un număr tot mai mare de dovezi științifice arată că obezitatea este asociate unor deficite cognitive, fiind unul dintre factorii de risc ai unor afecțiuni precum Alzheimer, demența și atacul cerebral, scrie Time. Așa că John Gunstad, asistent la Kent State University, SUA, și colegii săi s-au gândit că pierderea în greutate ar putea îmbunătăți funcțiile mentale. În cadrul unui studiu, cercetătorii americani au măsurat memoria și atenția la 150 de subiecți supraponderali, dintre care unii suferiseră o operație de bypass grastic pentru a mai scăpa de kilogramele în plus. Toți participanții au fost supuși unor teste de abilități mentale privind atenția și capacitatea de a-și aduce aminte atât la începutul studiului, cât și la 12 săptămâni distanță, timp în care unii dintre ei au fost operați și au pierdut în greutate.

La început, în jur de 24% dintre subiecți au prezentat probleme în a învăța, iar 23% au avut un punctaj slab la capitolul memorie. Până la sfârșitul studiului, însă, cei care au reușit să mai reducă din surplusul de kilograme (în medie, au pierdut în jur de 17% din masa corporală inițială) și-au îmbunătățit punctajul la capitolul funcții coginitive. Voluntarii care nu suferisă operații au avut rezultate și mai slabe. Astfel, se pare că obezitatea acționează asupra anumitor căi metabolice ce pot afecta modul în care procesăm informațiile. Hipertensiunea, diabetul de tip 2, apneea (oprirea temporatră a respirației) în somn, toate sunt consecințe ale supraponderabilității care afectează creierul într-un mod negativ.

Foto: Reuters

Citiți și:

Statul pe scaun poate ucide

Fumătorii şi obezii sunt discriminaţi din motive financiare

10 metode de a slăbi cu un iPhone

Tinerii religioși au tendința de a deveni adulți obezi

Oamenii-măr nu sunt mai puțin sănătoși decât oamenii-pară

Regimul alimentar occidental îmbolnăvește întreaga lume

150 de ani de sfaturi dietetice și nici o metodă rapidă de a slăbi

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger