Vreți să cunoașteți memoria cartierului?

0

Din 3 noiembrie, la Make a Point ne-ntoarcem în vechiul Pantelimon – pornim pe firul istoriei și căutăm, printre case de mahala și falnice blocuri, poveștile oamenilor din cartier. Care erau înainte vreme acele momente de răgaz pe care azi le asociem timpului liber? Cât de mult a influențat schimbarea configurației urbane obiceiurile locuitorilor de la periferie?

Răspunsurile ni se relevă treptat, prin diferitele ipostaze cotidiene ale bucureșteanului de demult. Ca într-un joc de oglinzi, ele capătă consistență dintr-o serie de relatări istorice, fotografii re-compuse, imagini de arhivă și mărturii orale.

Invitația se continuă cu o scurtă incursiune în patrimoniul construit al cartierului, ancorându-ne într-un prezent asupra căruia trebuie să decidem noi înșine. La final inventariem spațiile de recreere ale periferiei într-un exercițiu de imaginație în folosul comunității.

Nu uita să vii la Make a Point cu un lucru vechi care ție îți aduce aminte de cartier. Fie că este o fotografie de când erai mic sau un obiect drag – noi le vom expune în spațiul Postăvăriei pe toată durata expoziției. Hai să scriem împreună istoriile periferiei!

Contribuții:

Co-producător:
ARHIVA TVR

TEXTE:
Ioana Lazăr
Mărturii orale: MȚR

FOTO:
Atunci & Acum: Dan Vartanian / Florin Ciorîcă
Vlad Cătună, Franek Strzeszewski, Raluca Ionescu

URBAN
Pro.do.mo, Urban 2020, Odaia Creativă

Organizare:
Ioana Lazăr, Alma Cazacu

”Memoria cartierului” se înscrie în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber în Pantelimon propuse de Make a Point prin proiectul de regenerare urbană Mă numesc Cartier (august-decembrie 2011).

Vernisaj: 3 noiembrie, ora 19.00

Make a Point,
Postăvăria Română, Şos. Morarilor nr. 1

Cum se ajunge:

Metrou.
Costin Georgian – Magistrala 1
Tramvai.
Liniile 14, 46, 55 – Stația Șoseaua Morarilor / Șoseaua Fundeni
Bus.
Troleibuze 70, 79 – Stația Bd. Basarabia
Autobuze 102, 253, 400 – Stația Bd. Basarabia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger