Vrem moaşte fără cozi! O petiţie satirică

0

Petiţia “Moaşte fără cozi” a scos capul pe internet zilele acestea şi deja număra peste 170 de semnături, la momentul redactării acestei ştiri – plus, desigur, o suită spumoasă de comentarii. Autorul petiţiei, Nectarie Katakomb, a explicat scurt şi la obiect, în textul petiţiei, de ce este necesar acest demers. Pe Facebook, petiţia este susţinută şi promovată inclusiv de Dumnezeu.

 

 

Iată ce spune textul petiţiei, inspirat, cu umor, din probleme ori dezbateri din actualitatea recentă românească:

 

“Această petiţie vine ca răspuns al unei nevoi sociale imperative, anume respectarea dreptului de a pupa moaşte. Problema, fiind una delicată, reclamă o soluţie complexă din mai multe puncte, după cum urmează:

1. Suplimentarea numărului de moaşte în ţară şi în special în diaspora. Este de notorietate existenţa unor comunităţi mari de români în afara ţării ce sunt obligaţi să dea slujbe în ţară şi să pună rude să stea de două ori la cozi pentru a pupa moaştele pentru ei. În ţară problema o vedem clar la fiecare pelerinaj unde mergem să lingem acele ossus uscatus, unii în genunchi cu copii în braţe, mulţi dintre noi săraci şi fără dinţi, iar cozile ne fac să părem ridicoli. Moaştele trebuie secţionate în bucăţi mai mici, sub îndrumarea persoanelor acreditate pentru conservarea harului sfânt. De asemenea, trebuie căutaţi sfinţi noi de fiecare dintre noi. Zilele alea din calendarele ortodoxe nu devin speciale singure.

2. Pupatul de moaşte electronic şi prin corespondenţă. Pentru că nu suntem nişte înapoiaţi. Da, credem în duhuri, în diavol, în Arsenie Boca ce s-a teleportat, în boli ce se vindecă dacă reciţi poezia preferată al Tatălui al cărui fiu s-a oferit ca sacrificiu uman, DAR asta nu înseamnă că nu putem asocia valorile acestea cu modernitatea dacă vrem. Nu e ridicol nimic când suntem mulţi. Şi suntem. Online poţi puna dacă e făcut upload-ul în cadrul unei slujbe.

3. Prelungirea programului de pupat până la ora 01.00. Pentru că e pervers să limităm drepturi în intervale de timp reduse.

4. Racle mobile. Acestea sunt necesare pentru bolnavii din spitale care sunt obligaţi să-şi vindece corpul folosindu-se exclusiv de tratamentul impus de cultura vestică. Aceştia vor avea în sfârşit şansa unei vindecări autentice având o mână întinsă, uscată. Dacă bolnavii se află într-o imposibilitate obiectivă de a efectua pupatul, persoane acreditate vor freca moaştele de falca bolnavilor, să le ajute Dumnezeu şi lor.

5. Oprirea turismului de pupat moaşte. Persoane care au fost ajutate de Dumnezeu deja, când au fost să pupe într-un loc, vin peste cei care n-au fost ajutaţi încă şi pupă. Nu e normal. Pupi când vrei ceva în schimb, nu aşa, a prostu.

6. Fără sectanţi. Ei emană ceva ce fac moaştele să nu fie bune, sunt studii pe tema asta, nu mă crezi, eşti prost.

7. Demisia. Trebuie să îşi dea cineva demisia. Toată viaţa, noi ce pupăm moaşte, am avut şef. N-am avut niciodată subalterni, am fost cei pe care curgea toată ura din vârf, iar acum vrei să ne simţim ca şi cum cineva pierde un loc de muncă din cauza noastră. Oricine.”

 

Comentariile care însoţesc petiţia pot fi citite aici, vă lăsăm să vă delectaţi cu ele. Dacă doriţi să semnaţi petiţia, “Dumnezeu” se va bucura. De altfel, de la el am preluat şi fotografia de mai sus şi îi mulţumim pe această cale. Mai are şi altele.

 

Sursa: Petiţie online

Foto: Dumnezeu

 

Puteţi citi şi:

Sărăcia, cea mai mare religie. Ce am învăţat la coadă la moaşte


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger